Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lasse Edwartz
Bild: Lasse Edwartz

Klass 2-varning utfärdas inför torsdagens snösmocka

Prognosen inför torsdagen har fått SMHI att utfärda en klass 2-varning. Hela 15 centimeter snö väntas komma i norra Bohuslän i kombination med starka vindar.
– Man bör vara försiktig, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Efter en vecka med vårkänslor får vi inför torsdagen backa bandet. En stor mängd snö väntas nu komma med kraftig fart under natten mot torsdag. SMHI klass 2-varnar nu inför det snöfallet som väntas ge kraftig drivbildning.

– Det är uppe runt 15 centimeter snö som vi väntar ska komma, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Snön kommer att komma in från väst med bitvis mycket hård vind. Allra värst vindbyar får kusten, men det stormiga vädret kommer påverka hela Bohuslän. Snön gör dock bara en snabbvisit och mycket tyder på att den regnar bort redan samma dag.

– Snöfallet passerar under torsdagen och övergår till regn, så hur länge snön stannar beror på hur länge det regnar, säger Linus Karlsson.

Temperaturen kommer att ligga mellan noll och några plusgrader. Trots det kan det komma att bli problematiskt i trafiken.

– Det är ett ordentligt snöfall i samband med kraftig vind som kommer ge dålig sikt. Det kan även bli en del snöhalka när det hamnar på en kall vägbana, man bör vara försiktig om man ska ut med bilen, säger Linus Karlsson.

I Strömstad väntas det bli nollgradigt med snöfall på morgonen, som under dagen övergår i snöblandat regn och sedan på eftermiddagen regn.

Tågtrafiken kommer att vara stoppad längs Bohusbanan mellan Strömstad och Uddevalla under hela torsdagen på grund av det väntade snöovädret. Bussar ersätter, enligt Västtrafik.