Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I december väntas det bli kallare väder i Bohuslän. Bild: Lasse Edwartz
I december väntas det bli kallare väder i Bohuslän. Bild: Lasse Edwartz

Kallare väder att vänta i Bohuslän

Nu blir det kallare i Bohuslän. Efter en mild november väntar lägre temperaturer och soligt väder i slutet av veckan.

Sista veckan i november bjuder på skiftande väderlek. Förra veckans kraftiga vindar försvann och måndagen och efter en solig dag bjöd tisdagen på ruskigt väder. Nu väntar några dagar med mild värme och en del regn.

– Under natten till tisdagen drog det in en regnfront västerifrån vilket gör att det kommer regna av och till. Samtidigt får vi in lite mildare luft där temperaturen kan nå upp till 10 plusgrader mitt på dagen, berättar Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

Enstaka plusgrader

Det skurbetonade vädret fortsätter fram till torsdagen då det väntas sol. Även under fredagen kommer vädret sannolikt bli soligt, enligt SMHI. Samtidigt sjunker temperaturen ju längre veckan lider.

– Den mildare luft som dragits in med regnfronten försvinner på torsdagen. Vi har att vänta kallare luft norrifrån som drar ner temperaturen. Från 5–6 plusgrader på torsdagen till bara några enstaka plusgrader i helgen, säger Marie Staerk.

I helgen övergår även det klara, soliga vädret till att bli mer gråmulet och molnigt.

– Det är fortfarande osäkert om den kalla temperaturen kommer hålla i sig. Men vi går in i december som vanligtvis brukar vara kallare, säger Marie Staerk.