Stenungsunds kommuns bilar hade punktering på torsdagsmorgonen.
Stenungsunds kommuns bilar hade punktering på torsdagsmorgonen. Bild: Mikael Berglund

Hemtjänsten fick 17 bilar punkterade

Under natten har något punkterat däcken på kommunens bilar som används av hemtjänsten i Stenungsund. 17 bilar fick alla däck punkterade.

ANNONS
LocationStenungsund||

På torsdagsmorgonen upptäcktes det att någon under natten punkterat däcken på 17 av Stenungsunds kommuns bilar, något Nyheter STO berättat om.

Bilarna stod parkerade på Strandplan, vid Willys i Stenungsund och ska alla användas i hemtjänsten.

Samtliga 68 däck ska ha punkterats.

Händelsen kommer enligt Nyheter STO att polisanmälas, men polisens presstalesperson hade under morgonen ingen information om händelsen.

– Det är inget jag kan se här, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Kommunens sektorschef för socialtjänst, Rickard Persson, säger att däcken blivit sönderskurna.

Hur mycket det kommer påverka hemtjänstens arbete under dagen kan han ännu inte svara på.

ANNONS

– Vi sitter just nu och jobbar med det.

Systematiskt utförd skadegörelse

Händelsen är polisanmäld, och rubriceras som skadegörelse. Men polisen kunde på torsdagen inte säga mer än att man skulle ha möte med kommunen för att försöka reda ut vad varför det skett. De hade då inga spår att gå på och inga iakttagelser från natten.

– Vi vet inte om det är ofog eller vad det är. Oavsett vem som gjort det är det fruktansvärt illa, för det drabbar de som kommunens hemtjänst hjälper, säger Carl Besslinger, kommunpolis i Stenungsund.

Kommunen har blivit utsatt för skadegörelse tidigare, men aldrig i så här stor omfattning och aldrig någon som känns så här systematiskt, menar Rickard Persson.

– Det är ju det som är så illa. Att man gått på och ställt av hela hemtjänstens mobila funktion. Jag tycker det är fruktansvärt, framför allt för våra brukare som är i stort behov av vår service. Det här är lika mycket ett angrepp mot dem som mot vår verksamhet.

ANNONS