Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Halkkaos på E6:an under fredagsmorgonen

Flera olyckor inträffade på E6:an under fredagsmorgonen. Tre av olyckorna pågick samtidigt i Ljungskileområdet. Totalt har fyra personer förts med ambulans till sjukhus. Ett plötsligt väderomslag gjorde vägarna glashala.

Det var ett kaotiskt trafikläge på E6:an under fredagsmorgonen. Tre trafikolyckor pågick samtidigt i Ljungskileområdet. Två i södergående riktning och en olycka i norrgående.

Den senaste olyckan skedde i norrgående riktning strax efter klockan 08.00 där en personbil hamnade i diket.

– Det är mycket halt på vägarna, säger Peter Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten strax efter larmet.

Drygt 45 minuter tidigare, vid halv-åtta tiden, kolliderar även två personbilar i samma område fast i södergående riktning.

– Två personbilar har kolliderat med två personer inblandade. Räddningstjänst på är på väg, sa Sofie Schmidt, teamledare på SOS Alarm.

Skadeläget för personerna inblandade är ännu okänt.

Tre personer till sjukhus

Larmet om den första trafikolycka kom till SOS vid halv sju-tiden på fredagsmorgonen.

Enligt räddningstjänsten rörde det sig då om två olyckor som skett tätt inpå varandra men på olika håll. Den ena gäller två personbilar som kolliderat vid Ljungskile i södergående riktning där tre personer fick föras till sjukhus. En annan olycka skedde i höjd med Stenungsund. Även denna var i södergående riktning.

Strax efter skedde ytterligare en olycka i Stenungsund.

– Vi har varit på två olyckor strax norr om Ödsmålsbron, i båda fallen är det bilister som halkat in i mitträcket och kört av vägen. Det ska inte vara några personskador i någon av de vi varit på, säger Anders Svensson, insatsledare på räddningstjänsten Södra Bohuslän.

Enligt Trafikverket beror halkan på ett plötsligt väderomslag.

– Vädret skiftade väldigt fort på morgonen och det gjorde att det blev väldigt halt i området kring Ödsmål och Ljungskile, säger Claes Hedberg, vägtrafikledare på Trafikverket.

Saltbilar har skickats ut till platsen.

Vägarna åter öppnade

Vid 9:15-tiden meddelar räddningstjänsten att samtliga insatser har avslutats och att vägen åter igen är helt öppen för trafik. Räddningstjänsten kunde då dra sig tillbaka efter några hektiska timmar.

– Det hände mycket på samma gång. Vi hade tre stycken samtidigt pågående insatser på ett litet område, berättar Mikael Gard på räddningstjänstens ledningscentral.

Han beskriver att man stod inför ett komplicerat läge där man fick förflytta styrkor inom kommunen och ta hjälp av utomstående räddningstjänst för beredskap.

– Både heltidsstyrkan och deltidsstyrkan från Uddevalla var i Ljungskile, plus att även Ljungskile deltidsstation var där. De hade varsin olycka. Om det skulle hända en fjärde var Vänersborg i beredskap. Det var ett speciellt läge.

Mikael Gard berättar vidare att det även varit halt på E 45 vid Trollhättan, och att det vid Sjuntorpsmotet skett en trafikolycka med fyra bilar inblandade, vilket lett till att 45:an fått stängas av nästan helt.