Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Fortsatt hett sommarväder till helgen

Efter flera dagar med temperaturer närmare 30-strecket i Bohuslän är det endast helgen kvar innan temperaturen sjunker. Men dåligt väder – det blir det inte.

De höga temperaturerna som har varit i Bohuslän under de senaste dagarna håller i sig även till helgen. Därefter sjunker temperaturen till vad som kan kännas som en mer ”normal” svensk sommar.

– Det blir en hel del sol fredag, lördag, söndag så den varma luften ser ut att ligga kvar i alla fall till slutet av helgen, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI.

Helgen bjuder nämligen på strålande sol och temperaturer fortsatt nära 30-strecket. På söndagen kommer temperaturen dock sjunka något då den varma luften drar sig bortåt.

Nästa vecka inleds därför lite svalare, omkring 20 grader. Sedan drar sig en ny våg med varm luft över Bohuslän så temperaturen kommer att hålla sig runt 20, närmare 25 grader. Nästa vecka bådar därmed gott för ett fortsatt fint sommarväder.

Åskan och regnet som har varit under veckan lämnas dock här.

– Risken för åskoväder i Bohuslän har sjunkit. Vädret är mer stabilt och det blir en hel del sol, säger Max Lindberg Stoltz.

Tips på de bästa badplatserna

Den hettande sommarvärmen som håller sig kvar under helgen ger en god anledning till att leta upp en badplats för ett svalkande dopp. Här kommer därför Bohusläningens redaktions bästa tips på badplatser runt om i krokarna:

Bild: JERKER NORLANDER
Bild: JERKER NORLANDER

Edsviks camping

– Edsviken har en fin strand. Dusch och möjlighet att äta och dricka på campingen är ett plus, säger Karl af Geijerstam.
Bild: Linda Smith
Bild: Linda Smith

Seläter badplats

– Seläter har strand och brygga. Bara tio minuter norr om Strömstads centrum, säger Karl af Geijerstam.
Bild: Lasse Edwartz
Bild: Lasse Edwartz

Makrillviken på Smögen

– Mysig vik med flera olika badplatser, och lagom mycket folk. Finns alltid en mysig klipphäll att rulla ut badlakanet på där du kan få både liv och rörelse men också lugn och ro, säger Isabella Persson.

Boviken på Hamburgö

– Här finns något för alla: sandstrand i skyddad vik för de mindre barnen, hopptorn vid klipporna för de mer våghalsiga. Som bonus passerar många fina båtar att vila ögonen på. Stor parkering och toalett underlättar en dag vid havet.
På hemvägen ska man inte missa att njuta av en glass vid färjeläget, säger Julia Forsberg.
Bild: Andreas Carlsson
Bild: Andreas Carlsson

Viken i Skredsvik

– Det är så sjukt pittoreskt, att bara gå från parkeringen är en upplevelse. Sedan kommer man ned till en sandstrand med en lång brygga. Det brukar vara lagom mycket folk och är en fin utsikt. Från stranden kan man också bada med barn då det först är grunt en bit och sedan blir det en kant där det blir djup, säger Petra Länsman.
Bild: Kari Holmwall
Bild: Kari Holmwall

Färingen i Strömstad

– Att bada i sjövatten är det bästa jag vet och det här är en plats somt tidvis kan vara väldigt lugn även om det är ett populärt besöksmål i Strömstad. Det blir snabbt djupt om man vill simma långt och finns massor av härliga klippor att hoppa från, Alexandra Turku.

Älgafallet i Bullaren

– Oslagbar utsikt och otroligt häftigt att bada i ett vattenfall. Sedan får man vara respektfull till andra besökare som vill se på utsikten och vara riktigt försiktig vid klipporna och stenarna. Men man kan alltid doppa fötterna i det forsande vattnet, Alexandra Turku.
Bild: Heikki Koskelainen
Bild: Heikki Koskelainen

Pärlane på Malmön

– Det är en väldigt fin och osvensk strand som ger känsla av utlandssemester. Väldigt fin promenad ut till den också, där det halvvägs ligger ett lika fint bad med hopptorn och stegar rakt ner i havet från klipporna, säger Alexander Ekström.