Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisens Sten-Rune Timmersjö berättar att Försvarsmakten och Kustbevakningen fortsätter att stötta polisens sökande, Bild: Stefan Bennhage // Edvin Bergström
Polisens Sten-Rune Timmersjö berättar att Försvarsmakten och Kustbevakningen fortsätter att stötta polisens sökande, Bild: Stefan Bennhage // Edvin Bergström

Fokuserar på Bäveån i sök efter Wilma Andersson

Under förra veckan konstaterade polisen att Wilma Andersson är död. En kroppsdel hittades under torsdagen och den har bekräftats komma från den försvunna flickan. Men resten av kroppen har ännu inte hittats och under måndagen fortsätter ett myndighetsöverskridande sökande i Uddevalla.

– Vi har haft sök under under helgen och vi fortsätter att leta idag. Vi har hittat saker som vi får göra en värdering av men det har inte varit något som verkat vara avgörande vid första anblick, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Under måndagen kommer både Kustbevakningen och röjdykardivisionen på Skredsviksbasen hjälpa till att söka av Bäveån och hamninloppet. Dessutom kommer två polishundpatruller från Östergötland stötta sökandet längs vattnet.

Är sökandet koncentrerat helt till Bäveån nu?

– Vi kommer säkert göra sök på land också men inte på riktigt samma sätt. Då åker vi och undersöker tips som verkar intressanta, säger Timmersjö.

LÄS MER: Polis och åklagare håller pressträff om Wilmas försvinnande

Under tiden som sökandet fortsätter sitter fortfarande en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för mord. Mannens advokat Beatrice Rämsell berättar under måndagen att inga nya förhör har gjorts under helgen och att mannen fortfarande nekar till brott.

Ny åklagare

Under fredagen har ett byte av åklagare i målet förekommit. Jim Westerberg har därmed tagit över rollen som förundersökningsledare från Caroline Fransson.

– Vi kommer fortsätta att vara förtegna om detaljer. Men vi går in i en annan fas nu när vi vet att Wilma är avliden. Nu jobbar vi efter det och frågeställningar kring dödsfallet, säger han till Bohusläningen.

I slutet av veckan måste han ta beslut om det ska väckas åtal mot den misstänkta mannen eller om han ska begära förlängd åtalstid.

– Men just nu fortsätter vi att söka. Det är viktigt att resten av kroppen återfinns så vi kan få det ordentligt utrett. Vi vill gärna kunna ta reda på vilket sätt hon har avlidit. Vi vill gärna också att det fortsätter komma in tips från allmänheten, säger han.

LÄS MER: Polisen har hittat kroppsdel från Wilma Andersson