Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Försvunnen man återfunnen – gav sig till känna efter medierapportering

Under helgen anmäldes en man i 40-årsåldern försvunnen efter ha varit spårlöst borta från anhöriga i två veckor. Polisen påbörjade en förundersökning gällande kidnappning men nu har mannen återfunnits, vilket P4 Väst var först att rapportera om. Detta efter att hans försvinnande uppmärksammades i media.

– Det stod om det i tidningen och det pratades om det på radion. Han ringde sin mamma och han ska må bra, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Mannen hade varit borta i tre veckor när han anmäldes försvunnen i helgen. Han försvann från Brastad och polisen misstänkte initialt att hans försvinnande skulle kunna ha koppling till den Uddevallabon i 25-årsåldern som har varit borta sedan i slutet av januari. Men så är alltså inte fallet.

– Vi var oroliga för att de skulle va bortförda gemensamt eftersom de fanns i samma bekantskapskrets, berättar han.

Den andra mannen är dock fortfarande försvunnen. Polisen arbetar efter teorin att han kan ha blivit bortförd. Han försvann i samband med att han var gäst på Henbacka Herrgård i Munkedal i slutet av januari.

– Det är hans försvinnande, Wilma-utredningen och mordet i Mellerud vi jobbar med just nu. Det finns inga kvar till att arbeta med någon annat, säger Sten-Rune Timmersjö.