Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Försvaret söker efter Wilma med undervattensfarkost

Sökandet efter försvunna Wilma Andersson fortsätter på tisdagen. Polisens sökande kommer fortsätta likt som under måndagen med hundpatruller och drönare. Nytt för dagen är man får förstärkning från Försvarsmaktens röjdykardivision från Skredsviksbasen.

– Röjdykarna kommer påbörja ett sök i Bäveån med en en miniubåt som använder sig av sonar. Den skickas ner och styrs från land och är oerhört effektiv till att söka i vatten, säger Stefan Kristiansson, polisens lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal.

Försvarsmakten har även meddelat polisen att de kommer komplettera med dykning ifall de upptäcker något som kan vara relevant för sökinsatsen.

I övrigt fortsätter polisens arbete i samma takt som tidigare. Med inriktning på de norra delarna av Uddevalla kommer polisen söka med hundpatruller och drönare.

– Vi har i stort sett samma styrka som under gårdagen, säger Kristiansson.

LÄS MER: 14-årig flicka försvunnen i över en vecka

LÄS MER: Man anhållen misstänkt för mord på Wilma Andersson

Ett hundratal letar just nu med Fikk

Vid lunchtid hade drygt ett hundratal personer anslutit sig till Fikks (Frivilliga Insatser vid Kris och Katastrof) sökande. Patrick Cohen som leder insatsen säger att han är imponerad av Uddevallabornas engagemang.

– Jag har mött personer här som berättat att de tagit ledigt från jobbet för att vara med och söka efter Wilma, vilket är imponerande och talande för engagemanget hos Uddevallaborna, säger han.

Till Fikk kommer det under dagen ansluta både fyrhjulingar, motorcyklar och hästgrupper i sökandet efter Wilma Andersson.

– Man kan sluta upp under dagen fram tills klockan 20.30 ikväll, då skickar vi ut sista gruppen, säger han.

Även Missing People fortsätter sitt sökarbete under tisdagen.

– Vi är runt 70 personer idag och vi har fått platser av polisen som vi fortsätter att beta av, säger Thomas Berndtsson, operativ chef på Missing People.