Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Föräldrar till försvunnen flicka begärs häktade

En flicka hemmahörande i Bohuslän efterlyses förra veckan via rikslarm sedan hon försvunnit. Även flickans två äldre syskon är försvunna sedan tidigare i somras. Nu begärs föräldrarna till barnen häktade, skriver P4 Väst.

Föräldrarna som nu begärs häktade greps i fredags på Landvetter flygplats, skriver P4 Väst. De misstänks på sannolika skäl för människorov alternativt egenmäktigt förfarande med barn efter att deras dotter försvunnit. Ytterligare två barn, flickans äldre syskon, är försvunna sedan tidigare i somras.

Det var förra veckan som ett rikslarm utfärdades efter att flickan, som är i 10-årsåldern, försvunnit från sitt hem i Bohuslän. I samband med det efterlystes även syskonen, men ingen av barnen har hittats.

– Vi har inte hittat flickan, hon är borta. Vi söker efter syskonen. De är efterlysta båda här i Sverige och utomlands, säger Sten-Rune Timmersjö.

Enligt honom finns det inget som tyder på att barnen befinner sig utomlands i nuläget.

– Nej, inte mer än att föräldrarna härstammar från utlandet. Men det finns inga uppgifter så här så långt om att de ska ha lämnat landet med barnen, säger Sten-Rune Timmersjö.

När föräldrarna greps på Landvetter flygplats kom de till Göteborg från ett annat land.

Föräldrarna var alltså inte i Sverige när flickan försvann?

– Inte som jag förstått det.

Barnen var omhändertagna av socialtjänsten och placerade i olika hem i Västsverige när de försvann.

– De var omhändertagna och föräldrarna skulle inte få reda på var de fanns någonstans.

Men ingen polisanmälan ska ha gjorts när syskonen försvann i somras.

– Det finns ingen anmälan som vi har hittat. Sedan vet jag inte om det är så att socialtjänsten inte kontaktat polisen eller om de kontaktat polisen och polisen inte gjort vad de ska. Det kommer vi få utreda, men just nu fokuserar vi på att hitta barnen, säger Sten-Rune Timmersjö.

Föräldrarna nekar till brott.

Texten uppdateras.