Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bro var avstängd – is hade träffat bil

Uddevallabron var helt avstängd under flera timmar sedan is har lossnat. Framrutan på en bil krossades av israset. Vid 16.30 på fredagseftermiddagen var bron öppen igen för trafik.

En bil träffades av nedfallande is.

– Framrutan ska ha krossats på bilen, jag har inga uppgifter om någon har skadats, säger Dennis Weiler, vägtrafikledare vid Trafikledningscentralen väst.

Personen som träffades var Mårten Kallin. Efter arbete i Göteborg var han på väg mot Rabbalshede när isen föll och han trodde att han hade fått ett gevärsskott i rutan.

– Det bara fladdrade till så var hela rutan krossad. När jag stannade såg jag hur det föll isblock runt hela bilen, säger han.

Mårten själv klarade sig utan några fysiska skador men framrutan krossades helt.

– Man blir ju skärrad så klart och det var väldigt obehagligt. Det gick inte hål i rutan men den buktade in och det kom glasdamm in i bilen, säger han.

E6 som går över bron - var avstängd i båda riktningarna medan arbetet med att ta bort isen pågick. Det är ett snabbt väderomslag som gjort att isen plötsligt börjat rasa.

– Det har varit kyligt i området, men plusgraderna har gjort att isen börjat lossna, säger Dennis Weiler.

Den 1,7 kilometer långa Uddevallabron som stod klar år 2000 går över Byfjorden mellan Sunningen och Sund utanför Uddevalla.

Helt avstängd fram till 17-tiden

Vid klockan 15.30 på fredagseftermiddagen uppdaterar Dennis Weiler prognosen för när trafiken ska kunna släppas fram igen.

– Vi har haft en som har inspekterat bron nu igen och vi har förlängt till klockan 17.00 så får vi se. Det finns fortfarande en risk att is skulle kunna trilla ner på fordon som passerar, förklarar han.

Under arbetet med att få bort isen leddes trafiken via skyltning genom Uddevalla.

Det har snöat i området under fredagen och är blött på vägarna. SMHI varnar för att en lägre temperatur på vägbanorna kan leda till halka.

Klockan 16.30 kunde trafiken köra på bron igen, meddelade Trafikverket.