Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Blåsten fortsätter under dagen

Det turbulenta vädret fortsätter. Blåsten har ökat under natten och tåget mellan Munkedal och Strömstad är inställt.

Vinden har ökat under natten och en klass 1-varning fortsätter att utfärdas. Blåsten har ökat sedan gårdagen och mäter nu 20 meter per sekund längst Norra Bohusläns kust. 

- Det kommer att fortsätta rikligt fram till eftermiddagen då blåsten väntas avta, säger meteorologen Maja Jönsson på Foreca.

Color Line och Fjorline går enligt tidtabellen men tåget mellan Munkedal och Strömstad har fått ställas in på grund av den kraftiga vinden och ett nedblåst träd. Nu ersätter extrabussar sträckan. Västtrafik kan i nuläget inte säga när tågen ska börja gå enligt tidtabellen igen.

Kustbevakningen i Strömstad rapporterar sjöläget som lugnt hittills. Vinden har inte fört med sig några olyckor men man misstänker att båtar kan komma att drivas iväg.

- Vinden kan innebära skador på båtar som ligger förtöjda. Förtöjningar kan slitas och båtar kan driva iväg, säger Jonas Grevstad på Kustbevakningen i Strömstad. 

Han menar att de flesta båtägare är försiktiga i vinden och inte ger sig ut på havet. Men tillägger att det kan finnas undantag då vissa måste återvända hem i tid. 

- En del kan behöva ta sig hem från semestern. En resa i nuläget kan innebära olyckor, säger Jonas Grevstad. 

Vinden beräknas avta under eftermiddagen och läget ska var lugnt fram mot kvällen. Under veckans resterande dagar kommer temperaturen på omkring 16 grader att hålla i sig och det finns risk för en del tillfälliga regnskurar. 

Artikeln uppdateras under dagen vid rapporter om förändringar.