Berusad man körde in i skylift – får fängelse

En berusad man valde att sätta sig bakom ratten och ge sig ut på vägarna. Med facit i hand gick färden allt annat än smärtfritt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var under försommaren i maj månad förra året som den 61-åriga mannen, som nu dömts vid Uddevalla tingsrätt, under sin fyllekörning genom Strömstad körde rätt in i stödbenet på en skylift som stod placerad på Oslovägen.

LÄS MER:Misstänkt rattfyllerist körde in i skylift

Vid en närmare utandningskontroll kunde polisen konstatera att mannen var berusad till den grad att han överskred gränsen för grovt rattfylleri.

Med det underlaget plus att mannen genom sin krock inneburit en påtaglig trafiksäkerhet för omgivningen och andra trafikanter väckte en åklagare senare ett åtal mot den dömde mannen.

På fredagen dömdes mannen av tingsrätten till en månad i fängelse.

Mannen har erkänt gärningen.

ANNONS
ANNONS