Färdigtänkt. Bert Karlsson presenterade sina planer på ett seniorboende för Tanums Kommunstyrelse redan i november förra året.
Färdigtänkt. Bert Karlsson presenterade sina planer på ett seniorboende för Tanums Kommunstyrelse redan i november förra året.

Bert vill köpa marken i Grönemad

Bert Karlsson går fram med sina planer på ett seniorboende i Grebbestad. Han vill köpa mark av kommunen som tar beslut i frågan den 20 april

ANNONS
|

Redan i november förra året var Bert Karlsson på besök hos Kommunstyrelsen i Tanum och berättade om sina planer på ett stort seniorboende på Grönemad i Grebbestad. Han visade upp en modell över bygget och förklarade att planen är 48 lägenheter med en gemensam inglasad innegård där man kan hålla ett tropiskt klimat året runt. Solpaneler ska försörja huset med el och lägenheternas avlopp användas för att göda odling av frukt och grönsaker.

Nu har han tagit ytterligare ett kliv och lämnat in intresse om att köpa kommunens mark där han tänkt att seniorboendet ska ligga.

– I det här läget är det ingen idé att tänka mer förrän kommunen ger något besked men jag har ju ritningarna klara, säger Bert Karlsson.

ANNONS

För kommunen gäller det att först och främst ta beslut om de ska sälja marken på Grönemad över huvudtaget. Hur de resonerar kring det och kring Bert Karlsson som köpare vill Liselotte Broberg, kommunalråd i Tanum inte säga någonting om ännu. Beslutet ska tas i Kommunstyrelsen den 20 april och innan dess ska partierna diskutera hur de ställer sig till frågan.

Får Bert Karlsson köpa marken kommer han att köra på och börja bygga så fort det går. Intresset för boendet har visat sig vara stort.

– Herre Gud så många människor som vill bo där. Det finns ett jättestort intresse för den här typen av boenden nu, säger han.

När förslaget presenterades i höstas var motståndet från boende i Grönemad stort. Enligt Ulla Carlsson, ordförande i Grönemads samhällsförening har ingen förändring skett på den punkten.

– Motståndet är fortfarande lika kompakt, jag har faktiskt inte träffat någon som är positiv till planerna, säger hon.

Det är idén i sig med ett seniorboende så långt från centrum som föreningen inte tror på men framförallt tycker man inte att boendet passar in i miljön. Exakt hur föreningen kommer gå vidare vet Ulla Carlsson inte ännu men säger att de naturligtvis kommer motarbeta det.

ANNONS

ANNONS