Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skördemarknad. Wivecka Siljeros och Börje Ek, som driver Silje-Eks Havtorn, stod på torget när skördemarknaden arrangerades i centrum. Bild: Pontus Johansson

Avrundar säsongen på skördemarknad

På lördag hölls skördemarknad i Strömstad centrum. Silje-Eks Havtorn var några av dem som var där.

Med start vid 10-snåret och hoppackning hemåt några timmar senare anordnades skördemarknaden på torget i centrala Strömstad. När tidningen kom i sista stund fanns Silje-Eks Havtorn kvar som sista man. Wivecka Siljeros och Börje Ek, som driver företaget som specialiserar sig på produkter med havtorn, berättar att skördemarknaden blir den sista runtåkande försäljningen för i år.

– Nu är det färdigt för i år här i stan. Vårmarknaderna och höstmarknaderna har gått och nu skördemarknaden. Så nu är det inget mer här förrän nästa år, säger Börje Ek.

De har sålt och producerat sina havtornprodukter, från marmelad och sylt till nektar och saft, sedan 2008. Och om somrarna har de kafé ute på Tjärnö där de utgår ifrån.

– Förra helgen var vi på Backamo på Bondens dag. Det blir lite olika ställen, säger Wivecka Siljeros.

Skördemarknad. Wivecka Siljeros och Börje Ek, som driver Silje-Eks Havtorn, stod på torget när skördemarknaden arrangerades i centrum.