Fondbolaget Allras grundare Alexander Ernstberger har släppts ur häktet. Arkivbild.
Fondbolaget Allras grundare Alexander Ernstberger har släppts ur häktet. Arkivbild.

Allras vd släppt ur häktet

Fondbolaget Allras grundare Alexander Ernstberger har släppts ur häktet. Misstankarna mot honom kvarstår, säger åklagaren till TT.

ANNONS
|

Ernstberger släpps eftersom risken att han försvårar utredningen inte längre är så stor att den motiverar häktning, enligt kammaråklagare Thomas Hertz.

"Misstanken kvarstår, och han är belagd med reseförbud som innebär att han inte får lämna Sverige", skriver han i ett mejl till TT.

Allra misstänks för att ha svindlat svenska pensionssparare på mångmiljonbelopp och Ernstberger misstänks i det sammanhanget för grov trolöshet mot huvudman. Han har suttit häktad sedan i mitten av oktober.

- Han är givetvis väldigt lättad över att ha blivit släppt. De här veckorna har varit hemska för honom, säger hans advokat Slobodan Jovicic till TT.

ANNONS

Ernstberger anser själv att han är oskyldig och det har inte förändrats, enligt Jovicic. Advokatens bild är att inget heller har framkommit i utredningen som visar på motsatsen.

- Åklagaren har ett rätt komplicerat resonemang, baserat på hur han tolkar olika omständigheter. Vi ser på världen på olika sätt, säger Slobodan Jovicic.

Thomas Hertz säger att utredningen fortsätter precis som tidigare, med fortsatta förhör och genomgång av material.

Han har sedan tidigare beslutat att också släppa den tidigare toppchefen Olle Markusson, som också varit häktad sedan i mitten av oktober. Även Markusson misstänks för grov trolöshet mot huvudman.

TT

ANNONS