Fastigheten. Ligger till försäljning för 18,7 miljoner kronor.
Fastigheten. Ligger till försäljning för 18,7 miljoner kronor.

18,7 miljoner för en åttondel av Fläskön

En åttondel av Fläskön utanför Fjällbacka är till salu med ett utgångspris på 18,7 miljoner kronor. Bostadshuset är på fyra rum och kök.

ANNONS
|

Fastigheten på Fläskön består av ett bostadshus på 107 kvadratmeter, två gäststugor, en stor sjöbod med bastu och gästrum samt en privat brygga.

Taxeringsvärdet är nästan 2,4 miljoner kronor, varav byggnaden utgör 262 000 kronor av beloppet.

Huset ligger ute på en internationell mäklarfirma. Malin Ryling, Skeppsholmen Sotheby´s International Realty, säger att fastigheten har fått en hel del internationell uppmärksamhet.

– Sådana här fastigheter, så långt ut i skärgården, finns sällan till salu ute på marknaden, vilket gör den väldigt unik. Speciellt i samband med att fastigheten är anno 1870 och så välbevarad och att nobelpristagaren Theodor Svedberg tidigare ägt fastigheten.

ANNONS

– Det är många som efterfrågar något sådant här unikt och i somras gjorde även The New York Times en fin artikel om fastigheten.

Ägarförhållandena ser ut så att den som äger fastigheten äger också en åttondel av ön.

– Som ägare av en del av ön har man något att säga till om vid förändringar av ön, vilket gör att ön högst troligen kommer att fortsätta vara lika fin och bevarad i framtiden som den är nu. Man delar på ön med de andra fastighetsägarna och kan därmed röra sig fritt.

Även om man äger en del av ön är hela Fläskön strandskyddad.

– Samtidigt finns det en hemfridszon för alla bostäder. Detta gör att det oftast endast är fastighetsägarna av Fläskön 5 som rör sig på stranden framför huset då den är så nära deras tomtgräns.

ANNONS