Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Västlänken ska skapa en tunnel från Göteborgs central. Nu misstänks att arbetet med tunneln utsatts för sabotage så att en miljon liter vatten har läckt ut i en arbetstunnel. Arkivbild.

Misstänkt sabotage mot Västlänken

Under påskhelgen har en miljon liter vatten har läckt ut i Västlänkens arbetstunnel. Läckan har skett efter misstänkt skadegörelse på annandagen, och en polisanmälan har upprättats. Notan kan enligt Trafikverket landa på sju miljoner kronor, uppger Göteborgs-Posten.

- Det är en ledning som har kapats, säger Ulf Angberg, kommunikationsansvarig för Västlänken.

Västlänken är en åtta kilometer lång slinga för pendeltåg, huvudsakligen i tunnel under Göteborgs centrum. Beslutet om tunneln har väckt debatt och projektet har mötts av kritik.

Ledningen som kapades finns inne på ett arbetsområde som inte har varit tillgängligt för allmänheten, och än kan man inte med säkerhet slå fast att ett brott har begåtts. Men vid tillfället bedrevs inget arbete där.

Tidigare har rapporterats om hur de som arbetar med Västlänken utsatts för spottloskor, glåpord och nattliga telefonsamtal. Ett antal polisanmälningar kopplade till bygget har också gjorts. Bland annat har säkerhetsutrustning för arbetare utsatts för sabotage.