Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Statsminister Stefan Löfven (S) besökte Tyresö under måndagen för att träffa fotbollsklubben Tyresö FF, kommunledningen och lokala partimedlemmar.

Löfven tror på ny samtalsrunda

Stefan Löfven (S) tror på en ny samtalsrunda med talmannen om riksdagen röstar nej till moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister. För att Löfven själv ska tacka ja till att bli statsministerkandidat krävs det nya politiska förutsättningar.

- Jag har ju redan blivit nedröstad en gång. Att gå tillbaka med samma fråga till Sveriges riksdag utan förändrade politiska förutsättningar, det verkar faktiskt meningslöst, säger han till TT.

- Det behövs andra politiska förutsättningar. Men det är klart, min ambition är att bli Sveriges statsminister.

Stefan Löfven – som tillsammans med tidigare statsministern Ingvar Carlsson var på besök hos fotbollsklubben Tyresö FF utanför Stockholm på måndagen – är kritisk till Ulf Kristerssons förslag om en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna.

- Det skulle vara den mest konservativa regeringen vi sett på många, många år, dessutom beroende av Sverigedemokraterna. Ett parti med nazistiska rötter som är direkt antiliberalt. Av det skälet kommer också Socialdemokraterna att rösta nej på onsdag, säger Löfven.

TT: Hur tror du omröstningen om Ulf Kristersson som statsminister kommer att gå på onsdag?

- Vi får se, det är alltid bättre att avvakta det faktiska resultatet. Men som det ser ut blir det svårt för Ulf Kristersson att bli tolererad av Sveriges riksdag.

Stefan Löfvens önskan är fortfarande en blocköverskridande regering eller ett samarbete i riksdagen som möjliggör en minoritetsregering. Han hoppas på Centerpartiet och Liberalerna.

- Jag tycker att Centern och Liberalerna agerar på det uthålliga sättet, det är två liberala partier som står emot Sverigedemokraterna.