Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Zlatans liv blir biofilm

Ska skildra fotbollsstjärnans uppväxt. Författaren David Lagercrantz skriver manus: "Vi är båda väldigt pepp på det här".

Zlatan Ibrahimovics självbiografi ska bli film. Författaren David Lagercrantz skriver manus till filmen och den världskände fotbollsstjärnan är själv involverad i projektet, skriver Aftonbladet.

Det är Ibrahimovic och produktionsbolaget B-Reel Films som ligger bakom filmatiseringen av Jag är Zlatan, som kom 2011. Då var det Lagercrantz som skrev biografin tillsammans med stjärnan, och han skriver nu alltså manus ihop med Jakob Beckman.

Har haft ingående diskussioner med Zlatan

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och att jag tror att det kan bli väldigt bra. Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter i gång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken, säger Lagercrantz till tidningen.

Filmen skildrar Ibrahimovics uppväxt och hur han tar sig ända fram till storlaget Juventus. Manus ska vara klart i mars 2018 och därefter väntar rollbesättning och jakten på en regissör.