Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Sarah Howard, ansvarig för den öppna scenen under Winter Word Festival. Bild: Jenny Johansson
Sarah Howard, ansvarig för den öppna scenen under Winter Word Festival. Bild: Jenny Johansson

Winter Word Festival öppnar för nytt talanginslag

I mitten av februari slår portarna upp till årets Winter Word Festival. I år inleds festivalen med en öppen scen, ett nytt inslag som gör det möjligt att visa upp sina olika talanger.

Festivalen som vanligtvis brukar inträffa vid månadsskiftet februari/mars kommer att tidigareläggas i år till 15 - 16 februari. Nytt för i år är också att festivalen inleds med en öppen scen. Här har man möjlighet att visa upp sina olika talanger och en del anmälningar har redan kommit in.

– Man kanske inte kan göra precis vad som helst, vi kommer att gå igenom allt innan, så att det blir bra. Men det vore kul om det inte bara blir sång och dans, utan kanske poesi eller kanske någon som har gjort en film, förklarar Sarah Howard, som ansvarar för den öppna scenen.

Den öppna scenen sker i samarbete mellan fritidsgården och Winter Word festivalen.

– Tanken är att få in det som ett stående inslag i kulturhuset under hela året för att folk ska våga att prova på olika kulturer och att våga stå på scenen, berättar Howard.

Idén föddes av kommunens fritidschef, Kurt Dahlberg, som tidigare arbetat i Tjörns kommun.

– Han berättade att de hade haft något liknande där och att det var ett stort intresse för det. Vi har redan fått in några anmälningar så det verkar finnas ett intresse här med, säger Howard.

Sarah Howard menar att det finns fler möjligheter än någonsin i Strömstad att utöva kultur på olika sätt.

– Vi skulle kunna ge ungdomarna möjlighet att träffa nya vänner genom kultur, man kan skapa olika band kanske. Det finns alla möjligheter att utöva kultur i vår stad, säger Howard.

Sista anmälningsdag till den öppna scenen är 1 februari och samma dag inleds repetitionerna. Varje framträdande får vara max fem minuter och kan framföras såväl solo som i grupp. Anmälan kan göras till [email protected]