Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Musik är ett klassiskt inslag under Kvilleveckan och förra året gästades Kville av Jack Vreeswijk. Bild: Pontus Johansson
Musik är ett klassiskt inslag under Kvilleveckan och förra året gästades Kville av Jack Vreeswijk. Bild: Pontus Johansson

Visar föreningslivet med traditionell vecka

I helgen invigs den 31:a upplagan av Kvilleveckan. Något som enligt en av arrangörerna har blivit en tradition i bygden.
– Det är ett sätt att visa att landsbygden lever, säger Karl-Rune Pettersson.

På lördag drar årets upplaga av Kvilleveckan i gång. En vecka som startades med syftet att sätta Kville på kartan.

– Vill man sätta Kville på kartan då kan man inte bara förvänta sig att andra ska göra någonting utan man får ta tag i att göra något själva. Det har blivit lite av en kulturgrej här nu. Folk kommer och frågar när det Kvilleveckan är och så, säger ena arrangören Karl-Rune Pettersson.

Årets vecka bjuder på en bredd av arrangemang. Redan på lördag den 25 maj arrangeras marknaden vid Kville bygdegård. Förutom loppis, uppvisning av veteranbilar och aktiviteter för barnen kommer även bygdegårdens nya solcellspaneler invigas.

– Det är en miljöinvestering och kommer täcka ungefär häften av bygdegårdens elförsörjning, säger Karl-Rune Pettersson.

Aktivt föreningsliv i bygden

Det är flera lokala föreningar som tillsammans arrangerar veckan och alla håller även egna aktiviteter under veckans gång. Bland annat arrangeras konserter i kyrkan och på onsdagen en berättarkväll med fokus på sport och idrott förr i tiden.

– Vi har ju en del fotbollsklubbar här så det blir nog en del fokus på deras historia. Vi har bland annat en 40 år gammal film som ska visas. Vi har ett ganska aktivt föreningsliv här i Kville.

Aktiviteter anordnas varje dag fram till söndag den 2 juni med undantag för 26 maj då man valde att avstå från arrangemang med hänsyn till stundande EU-val.

– Det blir inget nu på söndag med tanke på EU-valet. Det vill vi ju inte konkurrera med, säger Karl-Rune Pettersson.