Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra året direktsändes Vev & Fasa via kommunens Facebooksida på grund av pandemin. Det blir likadant i år. Bild: Marita Adamsson
Förra året direktsändes Vev & Fasa via kommunens Facebooksida på grund av pandemin. Det blir likadant i år. Bild: Marita Adamsson

Vev & Fasa blir digital - smittläget sätter stopp för publik på plats

Dörrarna till Stadshusets trapphall öppnas inte som tänkt för besökare till julkonserten Vev & Fasa på lördag 18 december. Smittläget flyttar evenemanget till kommunens Facebooksida, där konserten livesänds.

Två konserter var inplanerade till lördag, klockan 14 och 16. 160 biljetter är utdelade - hett eftertraktade. Men med ett smittläge som snabbt förvärras har Strömstads kommun fattat beslutet att inte släppa in publik.

– Vi tänker på smittläget och på den förestående julen, säger kulturchefen Tove Meyer.

Visserligen får kommunen lov att hålla konserten. Antalet besökare per föreställning är bara 80 och det skulle krävas covidpass för inträde, men med tanke på att den som får förkylningssymptom ska hålla sig undan kontakt med andra och att den nya omikronvarianten verkar smitta även fullvaccinerade väljer Strömstads kommun den försiktiga vägen.

Vi tänker på smittläget och på den förestående julen

Nu blir konserten istället live-sänd via Strömstads kommuns Facebook, precis som förra året. Konserten där börjar klockan 16.