Veckans boktips från biblioteket: Anna Arvidssons Ordbrodösen.
Veckans boktips från biblioteket: Anna Arvidssons Ordbrodösen.

Vem i hela världen kan man lita på?

Är allt man lärt sig och trott på egentligen det rätta? Emelie Elg tipsar denna vecka om Anna Arvidssons bok Ordbrodösen.

ANNONS
|

Vad skulle du göra om du visste att på din 18- årsdag så kommer du få en kraft som kan styra människors handling och tankar med hjälp av det skrivna ordet? Och vad händer om du inte klarar inträdesprovet som gör att du får kraften som du har blivit förberedd för i 18 år?

Det är just det som händer Alba. Hon har växt upp med sin mormor och morfar på en gård i de värmländska skogarna med vetskapen om att den kraft som gått i generationer från kvinnorna i släkten också ska komma till henne.

Därför blir många, inklusive Alba själv, besvikna när hon inte klarar provet och det börjar spekuleras i varför det inte lyckades. I hemlighet får Alba reda på att det finns vissa krav som måste uppfyllas för att kraften ska kunna användas. Under tiden som hennes släkt försöker ta reda på vilket av kraven som inte uppfyllts skickas Alba till Stockholm och ska bo tillsammans med Lo som avsagt sig sin kraft som ordbrodös.

ANNONS

Ordbrodösen är Anna Arvidssons debutroman och vilken debut!

Lo har en dotter Klara och tillsammans börjar de tre att nysta i Albas förflutna och försöker själva ta reda på vad som har hänt med Albas kraft.

Det finns mycket som Alba inte vet om sin mamma som dog när Alba var liten. Med sig från sina morföräldrar fick hon några brev från sin mamma och några fotografier. Ju mer de nystar i hennes mammas förflutna, ju mer märker de att någon annan försöker ta reda på samma sak som dem och som inte är rädd att manipulera andra! Det blir en kamp om tid och människoliv för att ta reda på Albas förflutna! Och vem kan man egentligen lita på?

Ordbrodösen är Anna Arvidssons debutroman och vilken debut! Det är en spännande bok som är svår att lägga ifrån sig. En bok om vem man kan lita på och om allt man trott på och lärt sig är det rätta? Jag hoppas att Anna skriver fler böcker och har du inte läst denna bok så är det dags nu!

Boken passar för alla från 13 år och uppåt.

Fakta: Ordbrodösen

Författare: Anna Arvidsson

Utgivningsår: 2017

Förlag: Rabén & Sjögren

ANNONS