Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Unik spelning med Jo Nesbø

För första gången någonsin uppträdde Jo Nesbø som musiker i Strömstad. Vilket lockade många besökare till Strömstadfestivalen, varav merparten var norrmän.

Det var många besökare som hade intagit plats framför scenen under lördagseftermiddagen då det var dags för Jo Nesbø att göra sitt första uppträdande som artist i Strömstad. Med sig på scenen hade han Lars Jones.

De båda erkände att de var nervösa och förväntansfulla inför sitt uppträdande, och de hade en viss förhoppning med spelningen.

– Vi hoppas att detta kan vara vår början på ett internationellt genombrott i musikvärlden, säger Jo Nesbø.

Under en dryg timme bjöd musikerna på olika norska låtar, publiken sjöng med och dansade till ljudet av deras akustiska gitarrer och Lars Jones munspel.

Nesbø var med och startade ett norskt popband under början av 90-talet som heter Di Derre, som han bland annat hade ihop med sin bror, Knut Nesbø, och några till.

Självklart så passade Nesbø på med att spela några av Di Derres mest kända låtar under kvällen. Låtarna ”Jenter” och ”Erik Vea” var två av dessa.

Flera av de besökare som Strömstads Tidning pratade med under lördagen var på besök från Norge, och många av dem erkände att de hade läst alla Nesbøs kriminalromaner.

Jo Nesbø är lite av en mångsysslare, men han är främst känd som författare då han både har skrivit deckare samt barnböcker. Hans framgångar sträcker sig långt utanför Norden. I både USA och Storbritannien har han uppmärksammats med strålande recensioner och i dag räknas han som ett av de stora internationella namnen inom genren.

Bland annat så är Nesbø utbildad civilekonom samt finansanalytiker från Norges Handelshøyskole, han har tidigare arbetat som aktiemäklare.

När spelningen tog slut gjorde publiken lite av ett uppror, var konserten redan slut? Kanske är det så att Jo Nesbøs spelning i Strömstad var början på det musikgenombrott som han hade hoppats på?