Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Josephi Bild: Hanna Ferm
Josephi Bild: Hanna Ferm

Ungt mångsidigt band med egen musik till Vitlycke

Än så länge ligger Vitlycke ­museum i vinterdvala. Säsongen startar 18 april. Men det händer ett och annat ändå. Det är dags för folkpop-konsert.

På tisdag kväll öppnar museets kafé dörrarna för bandet Josephi och får fart och fläkt i vinteridet.

Josephi bildades i Göteborg så nyss som hösten 2017 och på repertoaren står folkpop, indie och country.

Bandet består av Julia Wiel Fredén; leadsång och gitarr, Lovisa Berggren; viola, Caroline Wickberg; kör och elgtiarr, Anton Olsson; kör, perkussion, pedalsteel och elgitarr, Felix Axemo; bas, mandolin och banjo, samt Pierre Nilsson på trummor.

Det har varit full fart sedan start. Under våren 2018 följde Sverige­turné på spelningar i området kring Göteborg. Bandet har framträtt på både festivaler, olika krogar och i mindre sammanhang.

– Vi spelar country,-pop-onide-folk, säger Julia Wiel när vi når henne per telefon.

Materialet är egenskrivet och konserten på Vitlycke blir första för året och första sedan gruppens debutalbum Close to Home kom ut i december.

– Det blir jätteroligt att komma till Vitlycke. Jag är uppväxt i Bovallstrand, så jag tycker alltid att det är roligt att komma uppåt i Bohuslän, säger Julia Wiel.

Konserten kommer att bjuda på blandat material, dels från albumet, dels nyskrivet.

Museet lovar att till detta kommer kaffet att vara varmt, bullarna klara och att det är fritt fram att sjunga, klappa och dansa.