Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Björn Ranelid var en författarna på Spring Word Festival 2017. På tisdag kommer han till Strömstad igen för en uppläsning på Kulturhuset Skagerack  Bild: Ulf Blomgren
Björn Ranelid var en författarna på Spring Word Festival 2017. På tisdag kommer han till Strömstad igen för en uppläsning på Kulturhuset Skagerack Bild: Ulf Blomgren

Tre nordiska författare kommer till Strömstad

Tisdagskvällen går i böckernas tecken på Kulturhuset Skagerack. Tre namnkunniga nordiska författare kommer på besök: Björn Ranelid, Christina Hesselholdt och Casper André Lugg.

Strömstad är sedan några tillbaka en av scenerna som ingår i organisationen Forum för poesi och prosa. Ett av deras stopp under hösten blir här – tisdag 4 december.

I sällskap är underrubriken på författarkvällen, där en svensk, en dansk och en norsk författare får föra ordet och läsa ur sina verk.

Björn Ranelid är det svenska namnet. Han har gästat Strömstad förut och är välkänd också som föredragshållare. Han har vid det här laget också mer än trettio böcker bakom sig. I höst har han kommit ut med romanen Fantastiska kvinnor i vattentornet, som följer tre kvinnoöden knutna till nödbostäderna i ett ombyggt vattentorn i Malmö.

Från Danmark kommer Christina Hesselholdt, romanförfattare som skriver för både vuxna och barn. 2017 kom Sällskapet, en bok bestående av fyra kortromaner, ut i svensk översättning. Den har hyllats av kritikerna i såväl Sverige som Danmark. I centrum för berättelserna står en kvinna och personer i hennes närhet, som skildras vid olika tidpunkter och ur olika perspektiv.

Casper André Lugg är norrman. Han är yngst i trion, född 1985, och debuterade senare än de bägge andra. Första boken, diktsamlingen Lite rekviem, kom 2011. I år kom hans femte bok, Tilgi det virkeliges blomstring. Också han har fått mycket ros av litteraturkritikerna. Förra året fick han ett av de norska bokhandlarnas stipendier.