Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Taylor Swift står i fokus i filmen
Taylor Swift står i fokus i filmen "Miss Americana" där hon avslöjar sin kamp mot ätstörningar. Arkivbild. Bild: Charles Sykes

Taylor Swift avslöjar kamp mot ätstörningar

I en ny dokumentärfilm avslöjar Taylor Swift att hon har haft allvarliga problem med ätstörningar. I filmen "Miss Americana" berättar den amerikanska artisten att hon ibland var så energilös att det kändes som om hon skulle svimma framför konsertpubliken.

Den 30-åriga stjärnan brukade göra en lista över allt hon åt, tränade jämt och gick ned i vikt så mycket att hon i princip kunde ha barnstorlek på kläderna.

– Jag tror inte att man förstår att man gör det när det går stegvis. Det finns alltid något skönhetsmått som du inte lever upp till. För om du är smal nog så har du inte rumpan som alla vill ha, men om du väger tillräckligt mycket för att ha en rumpa då är din mage inte platt nog. Allt är bara jävligt omöjligt, säger hon i filmen, som är gjord av Lana Wilson.

Taylor Swift berättar att hon försöker kämpa emot sin egen kroppskritik eftersom "det är bättre att tycka att man ser fet ut än att se sjuk ut". Hon undviker också att titta på bilder av sig själv för att inte trigga ätstörningarna igen, skriver The Guardian.

Netflixfilmen "Miss Americana" premiärvisades på Sundancefestivalen på torsdagen.