Spännande för barn om kattspioner i Malmö

Är du nyfiken på vad din katt gör när den är ute själv hela tiden? Då är denna nya serie med katter i huvudrollen perfekt för dig som är 6–9 år. Man lever bara nio gånger av Anja Gatu är bibliotekarien Emelie Elgs boktips den här veckan.

ANNONS
LocationTanum|

Katten Samira Karlsson, döpt efter sångerskan Samira Saïd och Karlsson på taket, flyttar med sin människofamilj till Rosengård. Samira Karlsson som tidigare har varit innekatt har nu möjlighet att gå ut och alla nya ljud och djur är till en början väldigt skrämmande för henne. Under sina dagar ute i det fria träffar hon katter som vill henne väl, men också de som inte är så snälla.

En av Samira Karlssons nya kompisar är Pälsa, katten med blått glitter i pälsen. Tillsammans träffar de Kattis och Karry och får reda på att något hemskt händer i grannskapet! Då är det tur att Kattis är ledaren för Kattspionerna! Hon undrar om Samira Karlsson och Pälsa också vill hänga på och bli kattspioner för att hjälpa till att ta reda på vem som ligger bakom allt som händer i samhället. Kattis visar högkvarteret, hur de ska smyga sig dit utan att bli upptäckta och hur kattspionerna kommunicerar med varandra utan att någon annan kan ta del av informationen.

ANNONS

Samira Karlsson och Pälsa börjar träna kampsport för att kunna försvara sig i farliga situationer. Och farligt kommer det bli! Det blir upp till Kattspionerna att ta reda på vad alla råttorna gör där, vem som äter upp all mat och framför allt, vem som tar kaninungarna!

Boken är en spännande deckargåta skriven av Anja Gatu som tidigare har skrivit böcker om olika sportstjärnor, framför allt kvinnliga fotbollsstjärnor, för barn från 6 år och uppåt. Kattspionerna på Rosengård är även rikt illustrerade med vackra bilder av Anna Nilsson som speglar handlingen bra. Ibland är illustrationerna små, men det förekommer även illustrationer som täcker hela uppslag och det blir ett trevligt inslag till berättelsen.

Den här boken är den första i serien om Kattspionerna på Rosengård, del två heter Katter med rätt att klösa och del tre, som kommer ut i april i år, heter Katten som kom in från kylan.

Fakta: Man lever bara nio gånger

Första delen i bokserien ­Kattspionerna på Rosengård.

Författare: Anja Gatu.

Förlag: B Wahlströms.

Utgivningsår: 2021.

Rekommenderad läsålder: 6–9 år.

ANNONS