Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Konstnär. Västra Götalandsregionen vill uppmuntra Ann Carlsson Korneev att fortsätta verka. Skulpturen "På väg" är utställd på Spikön i Trollhättan till 1 oktober. Bild: JERRY LOVBERG

Skulptör blir kulturstipendiat

Ann Carlsson Korneev, boende i Fjällbacka, får nu kulturstipendium av Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Syftet med stipendiet är att uppmuntra till fortsatt utmärkta insatser i kulturlivet.

I sin motiveringen skriver nämnden att "Eviga är också frågorna hon ställer i konsten, ofta med österländskt influerade tankegångar kring tiden och vägen."

Ann Carlsson Korneev är född i Kiruna men bor sedan 25 år tillbaka i Fjällbacka. Hon har varit verksam sedan 1989, främst som skulptör med många offentliga gestaltningsuppdrag. Hon arbetar oftast i sten som marmor, och granit. Hon har haft ett tiotal separatutställningar och närmare 50-talet samlingsutställningar, bland annat har hon ställt ut i Pilane på Tjörn flera år i rad.

Ann Carlsson Korneev är en av tio stipendiater som får 2018 års kultur- och arbetsstipendium från Västra Götalandsregionen.