Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Konstnär. Västra Götalandsregionen vill uppmuntra Ann Carlsson Korneev att fortsätta verka. Skulpturen
Konstnär. Västra Götalandsregionen vill uppmuntra Ann Carlsson Korneev att fortsätta verka. Skulpturen "På väg" är utställd på Spikön i Trollhättan till 1 oktober. Bild: JERRY LOVBERG

Skulptör blir kulturstipendiat

Ann Carlsson Korneev, boende i Fjällbacka, får nu kulturstipendium av Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Syftet med stipendiet är att uppmuntra till fortsatt utmärkta insatser i kulturlivet.

I sin motiveringen skriver nämnden att "Eviga är också frågorna hon ställer i konsten, ofta med österländskt influerade tankegångar kring tiden och vägen."

Ann Carlsson Korneev är född i Kiruna men bor sedan 25 år tillbaka i Fjällbacka. Hon har varit verksam sedan 1989, främst som skulptör med många offentliga gestaltningsuppdrag. Hon arbetar oftast i sten som marmor, och granit. Hon har haft ett tiotal separatutställningar och närmare 50-talet samlingsutställningar, bland annat har hon ställt ut i Pilane på Tjörn flera år i rad.

Ann Carlsson Korneev är en av tio stipendiater som får 2018 års kultur- och arbetsstipendium från Västra Götalandsregionen.