Skarsgård tar en paus – "ska andas lite"

Det blir dubbelt upp av Alexander Skarsgård den närmaste veckan. Den 24 mars kommer ”Infinity pool” på bio – och några dagar senare är det premiär för den fjärde och sista säsongen av tv-succén ”Succession”.

ANNONS
|

Den 46-årige skådespelaren har haft minst sagt fullt upp det senaste året.

– Nu ska jag försöka få tid att andas lite, ta ett break och lägga mig ner och sluta ögonen, säger Skarsgård.

– Jag vill försöka mig på att få lite andrum.

"Positionerar sig"

När TT talar med honom, har Alexander Skarsgård dagen innan kommit från New York efter att ha avslutat inspelningen av "Succession". Exakt vad som händer i den sista säsongen vill han inte berätta, inte mer än att hans rollfigur Lukas Mattsson "hänger kvar".

– Han positionerar sig för att få ta över det medieimperium som familjen Roy äger.

ANNONS

Handlingen i biofilmen ”Infinity pool” är inte helt enkel att beskriva. Skarsgård spelar James, som med sin fru kommer till en lyxresort i ett fiktivt land. De lär känna några andra turister och åker på en utflykt med dem – och på natten kör James ihjäl en man på vägen.

Han hotas av dödsstraff, men kan klara sig om han betalar en summa pengar för att få en dubbelgångare tillverkad, så att denne kan avrättas i hans ställe. En alltmer skruvad story följer, fylld med blodigt våld, naket sex och en rad vändningar.

– Det är så härligt med något som är så utflippat och galet unikt i ton, som törs gå bananas. Jag gick i gång på det, säger Alexander Skarsgård.

Många "ljumma filmer"

– Jag gillar filmer som lever kvar efteråt, som man tänker på. Det finns en mängd ljumma filmer, som inte är något man bär med sig. Det här manuset var så spektakulärt. Det är uppfriskande med projekt som sticker ut och spretar åt alla håll.

Filmen är regisserad av David Cronenbergs son Brandon, som tidigare har gjort den lika kontroversiella "Possessor".

– Min vän Andrea Riseborough var med i "Possessor", hon öste beröm över Brandon, och det stämde till 100 procent. Han är en oerhört gullig och väldigt enkel kille från Toronto, vilket kan kännas konstigt när han gör så skruvade filmer. Men han kanske får ut mycket när han skriver sina manus, säger Alexander Skarsgård.

ANNONS

Hans motspelerska är Mia Goth, som vi sett i bland annat "Nymphomaniac", "Suspiria" och "X".

– Hon är gullig och snäll men kapabel att ösa på så hon blir läskig. Hon ser vän ut, som en liten ängel, men kan spy galla. Hon passade bra in i den här miljön.

Fakta: Alexander Skarsgård

Ålder: 46 år.

Familj: Flickvännen Tuva Novotny, ett barn. Plus pappa, mamma och mängder av syskon och syskonbarn.

Bor: I New York och Stockholm.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller i urval: "Järngänget", "Vingar av glas", "Hundtricket", "Zoolander", "Generation kill", "True blood", "Straw dogs", "Melancholia", "Legenden om Tarzan", "The little drummer girl", "Big little lies", "Godzilla vs Kong", "The Northman", "Riket 3".

Aktuell: I "Infinity pool" som har svensk biopremiär 24/3 och "Succession" som har premiär 27/3 på HBO Max.

ANNONS