Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Programledarna Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin under fredagens pressträff inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö. Bild: Johan Nilsson/TT

Sjukdom och scenkaos i Malmö

Humor och musikal står på menyn när Melodifestivalen intar Malmö.
Men sista deltävlingen bjuder även på influensa – och programledartrion tvingas brottas med flera nya problem, uppger David Sundin och räknar skämtsamt.
– Hundra, säger han och skrattar.

Tidigare har det bjudits på både kabaré och svensk pophistoria. På lördag ska programledarna ge sig in i musikalvärlden och "nosa lite", lovar trion.

– Ja, livet blir lite musikal en stund, säger Linnea Henriksson till TT.

Kollegan David Sundin utlovar också en mellanakt full av skratt.

– Den handlar om humor och skratt och vikten av att skratta. Lite vad som är kul och inte, skulle man kunna säga.

Vad som inte är lika kul är det faktum att influensa och förkylningar har drabbat produktionen. Ett 15-tal personer i produktionen insjuknat, säger projektledaren till TT.

Dessutom ser en vinglig bänk ut att sätta käppar i hjulen för programledartrion inför lördagens sändning.

– I öppningsnumret har vi en scen där vi ska stå på en bänk, och det är lite under arbete, förklarar Lina Hedlund och fortsätter:

– Den där bänken var inte så stabil som den skulle vara. Vi får inte stå på den som det ser ut nu.

Linnea Henriksson är besviken.

– Jag har tänkt att det här ska se fräckt ut i tv att hoppa på en bänk – och sedan ligger halva produktionen nere – det kanske bara är vi som är friska på lördag.

Anna Karolina Eriksson/TT

En komiker och två artister leder Melodifestivalen i år. Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin är debutanter som programledare, men alla tre har deltagit tidigare, på olika sätt.

David Sundin: Stå upp-komiker som tidigare har jobbat med Melodifestivalen som manusredaktör och publikuppvärmare. Har också programlett Kristallen-galan. Kanske mest känd som programledare i SVT:s "Bäst i test".

Lina Hedlund: Har tävlat sex gånger i Melodifestivalen, både som medlem i bandet Alcazar och som soloartist. Tog sig till final förra året med låten ”Victorious”.

Linnea Henriksson: Erfaren sångerska som gjorde en mellanakt i Melodifestivalen 2018. Var programledare i "Musikhjälpen" 2014 och 2015 och reporter i samma program 2017. Året därpå medverkade hon i tv-programmet "Så mycket bättre."