Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lokala ansikten. Dag Brandth och Helen Mattson har tidigare samarbetat tillsammans i Strömstad i olika projekt.

Show med 80-tals känsla

I sommar bjuder Brygga Kultursal på en show som tar publiken tillbaka till 80-talet. På scenen kommer vi få se två lokala ansikten: Dag Brandth och Helen Mattson.

För åttonde gången så är det snart dags för Brygga Sommarshow på Brygga Kultursal i Halden, vilket är ett samarbete mellan Starworks, Thon Hotel Halden och Brygga Kultursal. Premiären kommer vara den 30 juni och sammanlagt kommer det vara fyra shower, eventuellt fler. I år kommer musiken och sången inspireras av det ljuva 80-talet.

– Vi kommer få höra musik från olika artister: Madonna, Queen, Starship och Michael Bolton bland annat, säger Tore Sergei Myklebust, producent på Starworks.

Nytt för i år är Dag Brandth, sångare från Halden, och den svenska gruppen Poplabbet, som kommer fungera som showens orkester. Övriga medverkande i showen kommer vara artisterna Karen Bernardino och Lollo Gardtman, samt skådespelerskan Helen Mattson från Strömstad.

Trots att Dag Brandth har arbetat som artist i flera år, så är det första gången som han kommer stå på en scen för en sommarshow i Halden.

– Det känns bra, jag är glad att jag få vara en del av detta, säger Dag Brandth.

Har du koll på vad som gällde på 80-talet?

– Jag var tidigare med i ett pojkband under 80-talet i Norge som hette Shatoo, så kollar man på bilder från min tid där så ser man att jag har en del erfarenhet i bagaget från den tiden.

Förutom sång och musik så kommer det även bjudas på en hel del komik av Helen Mattson som deltar för andra året.

– Det är jätte roligt att få vara med i år igen och jag ser framemot att få möta en ny publik, säger Helen Mattson.

Vad kommer vi få se från dig i år?

– Jag kommer inte sjunga och dansa lika mycket som de andra, jag kommer mer stå för komiken i showen. Bland annat så kommer min karaktär Tant Doris kommer till Halden, och det blir premiär, hon har inte varit här förut. Förutom Doris så vi även få besök av en lokalguide som var med förra årets föreställning.