Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Se Kosterhavets karga natur i akvarell

Konstnären Odd Ch Berg målar himmel och hav. I sommar ställer han ut sina verk på Sydkoster.
– Det är ett fantastiskt ställe att vara på.

Varje dag mellan 12 och 18 under juli månad och fram till den 7:e augusti har den som besöker pensionat Ekenäs på Sydkoster möjlighet att beskåda målningar inspirerade av Bohuslän och Kosterhavets karga natur. Konstnären bakom utställningen är Odd Ch Berg från Lur tidigare bosatt på Rossö.

Han är nöjd med fredagens vernissage

– Det har varit en bra strömning på folk igenom här, så jag klagar inte.

Motiven som ställs ut består främst av himmel och hav. En naturlig produkt av att ha seglat i den bohuslänska skärgården i över 60 år enligt Odd Ch Berg. Liksom den omgivande naturen varit en del av Odds liv har även målandet följt honom genom hela livet.

– Det är väldigt bra terapi för att hålla både kropp och själ i trim, berättar han.

Jag målar huvudsakligen för mitt eget nöje

Hans förhoppning med sommarens utställning är att få visa upp sina tavlor och få respons.

– Huvudsaken är ju inte att sälja, det skadar inte att man får sålt ett och annat in emellanåt, men jag målar huvudsakligen för mitt eget nöje, säger Odd.

Inte minst ser han framemot att få resa ut till Koster.

– Att ha utställning här ute på Koster är ganska skönt för det är ett fantastiskt ställe att vara på, det är ett lugn över ön.

Planen, berättar han, är att vara ute på Sydkoster minst fyra dagar i veckan. Han förklarar att det är enklare att sälja och lättare att skapa kontakt med människor om han själv är på plats.