Sångaren i Eurovision-vinnaren Måneskin drogtestas

Ett klipp där Damiano David, sångare i italienska Eurovision-vinnarna Måneskin, i direktsändning böjer sig över ett bord har blivit viralt. Nu har stjärnan enligt nyhetsbyrån AFP gått med på ett frivilligt drogtest efter frågor om det var kokain han drog i sig inför miljontals tittare.

ANNONS

Stämningen var omväxlande spänd och uppsluppen i det italienska bandet Måneskin under den dramatiska röstredovisningen i Eurovision song contest på lördagskvällen. Speciellt en sekvens där sångaren Damiano David plötsligt lutar sig fram över bordet i Green room fick snabbt spridning på sociala medier redan på lördagsnatten.

På bilderna skyms Damiano David av en ishink med flaskor, det går inte att se exakt vad han gör.

På presskonferensen efteråt fick David frågan från svenska Aftonbladet om det möjligen var kokain han hade dragit sig i direktsändning.

– Jag använder inte droger, snälla, grabbar alltså. Snälla, säg inte det. Inget kokain, påstå inte det, snälla, svarade Damiano David och förklarade sig med att hans bandkompis hade tappat ett glas på golvet i arenan i Rotterdam.

ANNONS

Spekulationerna har dock fortsatt och på söndagseftermiddagen uttalade sig arrangerande EBU: ”Vi undersöker bilderna noggrant”, skriver EBU i uttalandet.

Bandet Måneskin kommenterar också uppståndelsen i ett inlägg på Instagram.

”Vi är verkligen chockade över vad vissa personer säger om att Damiano skulle ta droger. Vi är verkligen mot droger och vi har aldrig använt kokain. Vi är beredda att testa oss för vi har inget att dölja. Vi är här för att spela vår musik och vi är så glada över vår Eurovision-seger och vi vill tacka alla som stöttat oss”.

Damiano David och Måneskin vann lördagens final med låten ”Zitti e buoni”.

ANNONS