På Vitlycke Center for Performing Arts blir det visning av pågående arbete. Koreografen och artisten Orfee Schuijt sitt nya verk Thing Power på lördag.
På Vitlycke Center for Performing Arts blir det visning av pågående arbete. Koreografen och artisten Orfee Schuijt sitt nya verk Thing Power på lördag. Bild: Marita Adamsson

Sakernas kraft gestaltas på Vitlycke Danscenter

På Vitlycke Danscenter blir det en visning av ett nytt dansverk på lördag 14 mars. Det handlar om sakernas kraft, Thing Power.

ANNONS

På Vitlycke arbetar just nu artisten och koreografen Orfee Schuijt.

Hon är född 1986 i Frankrike och utbildad till dansare i Amsterdam. Hon avlade 2017 en masterexamen inom nya performativa praktiker vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Sedan 2012 arbetar hon med Oslo som bas och hon har tidigare samarbetat med Vitlycke Danscenters ägare Francesco Scavetta och hans kompani i det pågående projektet Surprised Body.

När hon skapar koreografier väver hon ofta samman dans med andra skapande sysselsättningar, som ritande och skrivande.

Om det nya verket, med premiär i år, skriver hon: ”Om varje sak skulle kunna koppla sig till alla andra saker, så skulle betydelser utvecklas obegränsat och för evigt. Låt oss titta på allt som omger oss – skålar, händer, ljud, telefoner, sängar, våra barn och hundar. Alla dessa ting dansar i eviga kategorier – miniatyroperor med tempot anpassat till små saker.”

ANNONS
ANNONS