Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jon & Roy ska spela sommarhits på Fiskartorpet/Friluftsmuseet på onsdag kväll. Miriam Ekeholt på Fiskartorpet berättar mer om säkerhetstänket inför sommarens arrangemang. Bild: Pontus Johansson
Jon & Roy ska spela sommarhits på Fiskartorpet/Friluftsmuseet på onsdag kväll. Miriam Ekeholt på Fiskartorpet berättar mer om säkerhetstänket inför sommarens arrangemang. Bild: Pontus Johansson

Sångduon intar ny scen med sommarmusik

Jon & Roy bjuder in till en musikafton på Friluftsmuseet/Fiskartorpet nästa onsdag. Oförglömliga sommar­favoriter och country står på repertoaren. ”Sjung med ni som vill”, uppmanar Roy Lundseie.

Sångduon Jon & Roy, Jonathan Lindell och Roy Lundseie, är tillbaka. Men denna gång på en ny scen för de två och under helt andra förutsättningar med anledning av coronaviruset.

Framträdandet kommer att äga rum på scenen vid Fiskartorpet/Friluftsmuseet, men i vårt speciella tidevarv tåls det upprepas ännu en gång: håll avstånd.

– De som kan får gärna ta med egna stolar och sitta runtom. Så att vi klarar att hålla avstånd, säger Roy Lundseie, och pekar ut över den stora gräshällen intill bänkarna och runtom scenen.

Musikaftonen bjuder på en bred och klassisk sommarrepertoar från ”Sommar, sommar, sommar” och ”Sommaren är kort” till Ted Gärdestad-hits. Men därutöver blir det också en del countrylåtar.

Jon & Roy till Fiskartorpet/Friluftsmuseet. Bild: Pontus Johansson
Jon & Roy till Fiskartorpet/Friluftsmuseet. Bild: Pontus Johansson

– Det blir bland annat Garth Brooks och Gretchen Wilson, säger Jonathan Lindell.

– Och Elvislåtar, säger Jon Lundseie.

– Ja, det var egentligen så vi kom in på country. Vi plockade upp några countryaktiga låtar med Elvis, men också Willie Nelson, säger Jonathan Lindell.

Denna gång blir det inget klassiskt allsångshäfte för åhörarna. Roy Lundseie säger däremot att de som kan texterna gärna får sjunga med om de vill.

– Kan ni texten så sjung med om ni vill, uppmanar han.

Nya säkerhetsåtgärder på Fiskartorpet/Friluftsmuseet

Miriam Ekeholt som driver kaféet däruppe berättar att Jon & Roys spelning är ett av flera arrangemang planerade på Friluftsmuseet i sommar. Samtliga spelningar ska också vara utomhus. Hon säger att de vidtar flera säkerhetsåtgärder på grund av coronapandemin.

– Sen kommer vi antingen ha ett visst antal platser eller biljettförsäljning, så att vi kan kontrollera hur många som kommer. Tyvärr får vi säga till folk att inte stanna om det skulle bli för många. Vi har pratat om att göra avståndsmarkeringar med markeringstejp vid bänkarna också för att säkra upp, berättar hon.

– Vi ska se till så att det finns filtar. Så att inte alla behöver sitta vid bänkarna, fortsätter hon.

Miriam har även tänkt till extra kring fikaförsäljningen, som redan i dag har vissa särskilda regler kring avstånd.

– Vi kommer att ändra på kaffeförsäljningen så att det går att köpa på flera ställen, berättar hon.

Fotnot: I papperstidningen skrev vi att speldatumet skulle vara denna onsdagen. Det är fel. Det aktuella datumet är onsdag kväll den 22 juli, nästa vecka.

Sommarlåtar med Jon & Roy

Var? Fiskartorpet/Friluftsmuseet

När? Onsdag kväll den 22 juli.