Robbie Williams dras med ryggproblem som innebär att han måste ta smärtstillande injektioner inför sina konserter. Arkivbild.
Robbie Williams dras med ryggproblem som innebär att han måste ta smärtstillande injektioner inför sina konserter. Arkivbild.

Robbie Williams trotsar smärtorna på scen

När Robbie Williams turné når Stockholm den 29 juli är det en sargad artist som kliver upp på Tele 2 Arenas scen.

ANNONS
|

Robbie Williams har en förhållandevis god dag. Hans röst är sliten från föregående kvälls konsert, men ryggsmärtorna är i schack för stunden.

- Jag har ledinflammation, diskbuktning, benutskott och förkalkning, och jag ska genomföra den här turnén. När universum lägger krokben för dig är det sällan vid rätt tidpunkt, säger han.

Tackar adrenalinet

Alla datum var redan bokade när Williams rygg sade ifrån. Nu tar han sig igenom konserterna med hjälp av smärtlindrande injektioner.

ANNONS

- De fungerar i drygt en timme, sedan blir jag lite härjad. Men tack och lov för adrenalinkicken som ett uppträdande innebär. Om jag kunde sälja mitt adrenalin i pillerform skulle jag bli Pablo Escobar.

Mellan turnéstoppen är det vila som gäller. Williams säger att han strävar efter att kunna befinna sig i horisontalläge så länge det bara går innan han måste kliva upp på scen.

"Stängde av känslorna"

Han inledde sin turné i Manchester den 1 juni. En och en halv vecka tidigare skakades hela Storbritannien när 22 personer dödades i ett självmordsdåd under Ariana Grandes konsert på Manchester Arena.

Williams, som är uppvuxen i Stoke-on-Trent några mil från Manchester, beskriver det som att "hela kroppen stelnade" när nyheten om terrordådet nådde honom.

- Jag balanserade redan på en känslomässig knivsudd, eftersom jag måste genomföra turnén av ekonomiska skäl trots min fysiska smärta, när det inträffade: bomber smällde i närheten av min hemstad. Vidden av den katastrofen kombinerat med mina egna problem skickade mig nästan i en emotionell omloppsbana runt jorden, säger Williams, som gjorde ett tårfyllt uppträdande på Grandes välgörenhetskonsert till förmån för offren i Manchester.

ANNONS

- Jag blev tvungen att stänga av känslorna för att orka ta mig igenom allt. Det var skrämmande på så många plan och inte någonting som jag kommer att kunna begripa helt innan jag har avslutat turnén. Säg så här: det var jävligt tungt.

TT
Fakta: Robbie Williams

Född 1974 i Stoke-on-Trent.

Medlem i popgruppen Take That från 1990 till 1995, och medverkade på gruppens album "Progress" 2010.

Har släppt elva soloalbum. Alla förutom "Reality killed the video star" från 2009 har blivit etta på topplistan i Storbritannien.

Senast Williams uppträdde i Sverige var på Bråvallafestivalen 2015.

ANNONS