Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Medförfattare. Rikard de Bruin från Grebbestad ligger bakom Nanos låt "Hold On".

Rikard de Bruin laddad för final

I kväll avgörs Melodifestivalen. Rikard de Bruin från Grebbestad, som är en av låtskrivarna till Nanos låt "Hold on" ser att låten har en chans att ta sig till Eurovision Song Contest.

– Det känns bra, det ska bli sjukt roligt. Jag är spänd, samtidigt som jag försöker att inte ha alltför höga förväntningar, säger Rikard de Bruin inför Melodifestivalens final.

Han berättar att låten "Hold on" föddes för ungefär 1,5 år sedan. Då satt han tillsammans med Nano och hans gitarrist och testade lite melodier.

– Han skriver mycket melodi själv och jag och hans gitarrist tog fram musiken.

Sedan bearbetades låten genom flera andra låtskrivare innan den fick sin färdiga form. När deltävlingen i Göteborg skulle avgöras visste Rikard att låten hade en bra chans att ta sig till final.

– Vi kände att vi hade en bra låt och när vi hörde de andra låtarna fanns det några andra som var bra men vi hade den som stack ut mest.

Rikard de Bruin är uppvuxen i Grebbestad, men flyttade till Stockholm där han gick på Fryshusets raplinje. Rikard, eller RMK som han kallar sig på scen, känns igen från hiphopduon RMK & Toppen som planerar att släppa nytt material under våren.

Rikards samarbete med Nano började efter han sett honom uppträda.

– Jag såg honom på en spelning och tänkte, "vilken jävla röst".

Att "Hold on" var en låt som gjorde intryck märkte han redan under framträdandet i Scandinavium.

– Mobilen gick varm under tiden han sjöng och mycket folk hörde av sig och tyckte vi gjort en riktigt bra låt. Det känns ju bra, hellre det än att någon säger "vilken klämcheck låt du fick med".

Inför kvällens final är Nano en av de finaltippade, men Rikard de Bruin är nöjd med att ha kommit till final.

– Det känns bra, det är en bra kille som sjunger en bra låt som nått ut till folk på ett bra sätt. Det är en vinst i sig.

Själv tror han Wictoria blir en tuff konkurrent.

– Hon har en pipa utan dess like, personligen tycker jag Benjamin Ingrossos låt är väldigt svängig. Men jag är ju partisk så självklart tycker jag Nano är den mest värdiga vinnaren.