"Jag blev erbjuden 'Passengers'", berättar Ruben Östlund för Variety. Arkivbild.
"Jag blev erbjuden 'Passengers'", berättar Ruben Östlund för Variety. Arkivbild.

Östlund om Hollywooderbjudandet

ANNONS
|

Hur hade Hollywoodfilmen "Passengers" med Jennifer Lawrence och Chris Pratt i huvudrollerna sett ut om den hade regisserats av svenske Ruben Östlund? Det får vi aldrig veta – men för Variety avslöjar Östlund att han var erbjuden jobbet.

Rymdfilmen handlar om mekanikern Jim (Pratt) som väcks för tidigt ur sin kryosömn på en rymdfärja då det återstår 90 år av dess resa mot sitt slutmål. Alla andra resenärer sover lugnt vidare och han inser att han är dömd att leva ensam om han inte väcker någon av de andra. Problemet är bara att det i princip skulle vara att skriva under deras dödsdom.

ANNONS

Ruben Östlund berättar att han var nyfiken på de existentiella frågorna i filmen men att producenterna inte nappade på hans idé om att Jim skulle vara en far som tvingades välja mellan att väcka sin fru och sitt barn eller en annan kvinna.

Östlunds senaste långfilm "The square" hade premiär i augusti och har bland annat belönats med Guldpalmen vid filmfestivalen i Venedig. Hans nästa film heter "Triangle of sadness" och har ännu inte fått något premiärdatum.

TT
ANNONS