Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Dragplåster det här året är operasångerskan Hamida Kristoffersen. Bild: Foto May-Britt Seljeseth Storvik

Nyårskonsert på andra sidan gränsen

Även i år bjuder Brygga kultursal in till nyårskonsert – några dagar efter att det nya året har ringt in. På trettondagsafton kommer bland annat den berömda operasångaren Paulo Ferreira till Halden.

Lördagen den femte januari kommer Det Norske Blåseensamble att starta musikåret med sin årliga nyårskonsert. Det är Brygga Kultursal i Halden som står bakom arrangemanget.

Dragplåster det här året är operasångerskan Hamida Kristoffersen, som är en del av solistens ensemble på Operahuset i Zürich. Även den internationellt berömda portugisiska operasångaren och tenor Paulo Ferreira kommer att vara på plats. Det väntas bli ett klassiskt, känt och kärt program skriver Brygga kultursal på sin hemsida. De skriver även att besökarna kommer att få se "landets starkaste unga stjärnor på operahimmeln".

Ensemblets egen tubaist Roger Fjeldet kommer också att vara på plats. . Bild: Foto: Veronica van Groningen

Halldis Rønning är dirigent och konferensvärd. Hon har även arbetet med orkester och ensemble i Sverige såsom Göteborgs symfoniorkester och Stockholms filharmoniska orkester. Medverkar gör också de unga solisterna Signe Marie Ludvigsen, på trumpet från Sarpsborg Scene, och Britt Sairanen, på klarinett från Brygga kultursal. Även Guro Kristine Kitterød, på trombon från Blå Grotte, samt Vilde Hersleth, på piano från Moss kyrka, kommer att medverka.

Efter konserten i Halden fortsätter turnén till Sarpsborg, Fredrikstad och Moss.

Den internationellt berömda portugisiska operasångaren Paulo Ferreira kommer att vara på plats.. Bild: Foto: Veronica van Groningen