Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Nu blir det ännu mer musik på Falkeröd

Ett flertal namnkunniga artister väntar på att få inta Ladan i Falkeröd under juli och augusti. Först ut är Bror Gunnar Jansson på fredagskvällen och 15 juli kliver Dylan LeBlanc upp på scenen. Ett annat namn som står på schemat är Christian Kjellvander.

Syrénbuskarna har blommat över, men det finns annat som blommar i trädgården på Falkeröd Café & Event. Här på Falkeröd är det inte heller bara blommorna som blommar, utan även musiken. Nu väntar nästa fas av utveckling. Det ska bli ännu mer musik.

Visor på Falkeröd har funnits som koncept i 40 år, berättar Elona Jashari som är relativt ny i sin roll som ansvarig för verksamheten på Falkeröd. När Strömstads Tidning möter upp henne utanför cafébyggnaden så ringer telefonen.

– Det finns biljetter kvar, säger Elona Jashari till personen på andra sidan luren.

– Mat kan man beställa under tiden. Vi har öppet i ladan fram till midnatt.

Maten som serveras är inte vilken mat som helst. Det doftar Italien om napolitanska pizzor som kan avnjutas tillsammans med naturvin och snart får middagen i ladan även sällskap av livemusik. Ikväll spelar Bror Gunnar Jansson – sedan väntar fler uppträdanden under kommande sommarkvällar.

Dylan LeBlanc en av sommarens artister

Elona Jashari visar vägen ner mot ladan. Eftermiddagssolen lyser. Flera ur personalen har fullt sjå med att förbereda inför kvällen, portarna till restaurangen slog upp redan i juni. Att kliva in i ladan blir en tydlig kontrast. Det känns som att stiga in i en egen liten värld. Takhöjden är påfallande hög och ljusslingor klättrar runt längs lokalens väggar. I ladans bjälkar hänger lyktor som sprider ett dovt sken.

– Det bordet ska stå här Filip, säger Elona Jashari till en ur personalstyrkan samtidigt som hon pekar med handen.

Man har inget etablerat rykte

Dylan LeBlanc är en av många artister som står på schemat. Han har bland annat spelat tillsammans med Bruce Springsteen och First Aid Kit. Att han har figurerat i den stora amerikanska musiktidningen Rolling Stone kan vara värt att nämna. På Ladan i Falkeröd blir det spelning den 15 juni.

Johannes Rydbo jobbar på Falkeröd som pizzabagare, men det stannar inte där. Han har skött kontakt och bokning av artister.

– Det har varit en utmaning. Man har inget etablerat rykte.

Trots svårigheter så är han nöjd med resultatet. På Ladan i Falkeröd kommer det finnas något för alla musiksmaker.

– Jag tycker det är en väldigt bra lineup, säger Johannes Rydbo. Det finns både band och soloartister. Olika genrer. Jag tror det finns något för alla.

Visor i Falkeröd kommer att hållas parallellt

Det nya konceptet ska inte blandas ihop med Visor i Falkeröd. Vistraditionen kommer leva vidare. Fast i sin alldeles egna skrud. Visor på Falkeröd är ingenting nytt till skillnad från de inbokade artistkvällarna. I år planeras de två olika evenemangen parallellt, förra året blev det några visor ändå.

– Trots corona fick vi till fyra stycken Visor på Falkeröd, säger Elona Jashari.

För den som är totalt ointresserad av musik finns det alternativ.

Målet och visionen är att det ska bli en mötespunkt

Falkeröd Café & Event erbjuder förutom musik även en hel del annat. Den som vill dricka eftermiddagskaffe och äta kaka kan göra det på Falkeröd. Eller varför inte unna sig ett litet yogapass?

– Målet och visionen är att det ska bli en mötespunkt, säger Elona Jashari.

Inför musikkvällarna har Falkeröd Café & Event tryckt upp en massa affischer. På dem går det att ta del av mer information om de olika spelningarna. Affischerna kommer att synas på olika platser runt om i Grebbestad så att budskapet om livemusiken i ladan verkligen når ut till lokalbefolkningen och till turister som befinner sig i området.