Årets originaluppsättning – som inte blev särskilt långvarig. Både Oscar Zia och Anis Don Demina fick lämna buren på grund av sjukdom. Brita Zackari klarade sig dock genom hela veckan.
Årets originaluppsättning – som inte blev särskilt långvarig. Både Oscar Zia och Anis Don Demina fick lämna buren på grund av sjukdom. Brita Zackari klarade sig dock genom hela veckan. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Musikhjälpen är slut – så mycket pengar samlades in

På söndagen avslutades Musikhjälpen som arrangerades för fjortonde året i rad. Det här året blev inget som vanligt när två av programledarna blev sjuka och fick skickas hem från buren.

ANNONS

På söndagen avslutades Musikhjälpen 2021 som arrangerades på Gamla Torget i Norrköping. Med temat "För en värld utan barnarbete", samlades totalt 54 306 748 kronor in.

Förra året landade summan på 48 041 000 kronor.

Under Musikhjälpen arrangerades också en rad tävlingar och auktioner. Till exempel donerades SVT:S På Spåret-bur (Första klass) till auktion, vid 21-tiden låg budet på 52 369 kronor.

En del av auktionerna till förmån för Musikhjälpen pågår dock in i nästa vecka. Vid 21-tiden på söndagen var budet högst på Petters akvarellmålning ”Toscana”, med en summa på 150 000 kronor.

Årets produktion var den 14 i ordningen och stack ut lite eftersom två programledare fick skickas hem från buren i förtid.

ANNONS

På onsdagen åkte Oscar Zia hem på grund av heshet och ersattes av radioveteranen Kodjo Akolor. Dagen efter var det Anis Don Demina som fick lämna buren med snuva och ersättas av sångerskan och låtskrivaren Linnea Henriksson.

Både Zia och Don Demina ska sedan ha testat negativt för covid-19.

Några av de gästande artisterna var James Blunt, Benjamin Ingrosso, A36, den norska popstjärnan Sigrid, Lars Winnerbäck och Veronica Maggio.

ANNONS