Musikern David Crosby är död

Gitarristen, sångaren och kompositören David Crosby har avlidit, det bekräftar hans fru för Variety. Han blev 81 år gammal.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Den legendariska musikern David Crosby har avlidit efter en längre tids sjukdom. Det bekräftar hans fru Jan Dance för Variety under torsdagen.

"Han var kärleksfullt omgiven av sin fru och själsfrände Jan och sonen Django. Även om han inte längre är här med oss, kommer hans mänsklighet och vänliga själ att fortsätta att vägleda och inspirera oss. Hans arv kommer att fortsätta leva vidare genom hans legendariska musik", skriver hon.

Valdes in i Rock Hall of Fame två gånger

Amerikanska David Crosby grundade två av de mest inflytelserika rockbanden på 60-talet. Först bildade han The Byrds, tillsammans med Roger McGuinn och Gene Clark. Senare startade han gruppen Crosby, Stills, Nash & Young.

ANNONS

Han blev även invald i Rock and Roll Hall of Fame – två gånger. Första gången 1991 och igen 1997.

Förutom framgångarna med banden har han även släppt ett antal soloalbum. Sista albumet släpptes 2021.

Gitarristen, sångaren och kompositören blev 81 år gammal.

”David var en otrolig talang”

”Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag är ledsen över att höra om David Crosby. David var en otrolig talang - en så fantastisk sångare och låtskrivare. Och en underbar person”, skriver musikern och kompositören Brian Wilson på Twitter.

Även rockmusikern Melissa Etheridge, som genom insemination blev mamma till Crosbys barn, har uttryckt sin sorg i sociala medier.

"Jag sörjer förlusten av min vän och Baileys biologiska far, David. Han gav mig familjens gåva”, skriver hon.

ANNONS