Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ärter och Fläsk är en av de körer som står för julstämning i advent. Bild: Pontus Johansson

Musik i massor i Tanum

I alla Tanums kyrkor ljuder någon form av julmusik under advent. Eftersom Grebbestads kyrka är stängd för renovering flyttar den stora konserten till Tanumstrand. På Vitlycke skapar Göteborgs kammarkör julstämning.

På Tanumstrand hålls Julglitter i ett brett samarbete mellan kyrkan, kommunen, Tanumstrand och Richard Meijer Ljud & Ljus nu på lördag 8 december.

Medverkar gör en rad körer: TonSillarna & TonFiskarna, Chorus och Ceciliakören. Erland Pålsson medverkar på gitarr och med sång, Fredrik Kristiansson spelar bas och Håkan Torstensson trummor. Maria Franksson, körledare och kyrkomusiker är dirigent, men medverkar också på piano och med sång.

På måndagen 10 december är det så dags för julkonsert på Vitlycke Museum. Göteborgs Kammarkör gästar världsarvet och bjuder på en musikalisk resa. Göteborgs Kammarkör bildades 1963 av Gunnar Eriksson och har varit en viktig förnyare av svensk körsång. Den har gjort inte bara skivor utan också många turnéer både i Sverige och utomlands och haft samarbete med flera viktiga nordiska tonsättare, vissångare och jazzmusiker, samt med rader av kompositörer och sångare från andra länder, som Latinamerika, Georgien, Rumänien och Palestina.

Två dagar senare, 12 december, sjunger Fjällbacka kyrkokör i Fjällbacka församlingshem, dit den återkommer 19 december.

14 december är det julkonsert med Elsa Aronsson Fredrik Kristiansson, David Bäck och Håkan Torstensson i Hamburgsunds kyrka och dagen efter ger Tanums kammarkör konsert i Tanums kyrkas församlingshem. Den 16 december bjuder Kustkören och Kville singers på julsånger i Fjällbacka kyrka.

Nu närmar vi oss julhelgen med stora steg och 21 december är det gruppen Det stämmer som står för musiken, nu i Resö kyrka. 22 december blir det julmusik med kören Ärter och Fläsk i Kville församlingshem, innan olika gudstjänster med musikinslag tar över under själva julhelgen. Bland annat är det midnattsgudstjänster i Lurs och Naverstads kyrkor på julafton.