Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marie Fredriksson hyllas på Storan i Göteborg den 20 januari. Bild: Benjamin Andréasson
Marie Fredriksson hyllas på Storan i Göteborg den 20 januari. Bild: Benjamin Andréasson

Marie Fredriksson hyllas med unik kväll på Storan

Den svenska världsstjärnan och folkkära artisten Marie Fredriksson gick bort den 9 december. Nu samlas musiker och vänner för att hylla henne på Storan i Göteborg. Och fansen är bjudna.

Med Christoffer Lundquist, mångårig musiker i Roxette, som kapellmästare sluter Per Gessle och en rad andra artister upp för att hylla kollegan, vännen och artisten Marie Fredriksson. Platsen är Storan i Göteborg den 20 januari, konserten bandas för att sedan visas i SVT den 25 januari.

Lokalen har som bekant en begränsad kapacitet men det kommer att finnas ett antal biljetter att köpa, i första hand ska "de erbjudas Marie Fredriksson fans."

Programledare är Kattis Ahlström och förutom livemusiken kommer programmet att innehålla bandade inslag som SVT-journalisterna Magnus Broni och Fredrik Norberg sammanställt.

- Vi på SVT ser fram emot att fira Marie Fredrikssons unika gärning för svensk musik. Hon och Per Gessle satte tillbaka Sverige på den musikaliska världskartan genom Roxettes succétåg genom världen, och Maries egna låtar spelas än idag på dejter, bröllop och andra högtidsstunder. Det ska bli fint att få ge tillbaka lite i samband med konsertkvällen, säger Christina Hill, programchef SVT.