Malmö stadsteaters mindre scen, Intiman. Arkivbild.
Malmö stadsteaters mindre scen, Intiman. Arkivbild. Bild: Justus Ragnarsson/TT

Malmö stadsteater presenterar ny repertoar

Den kommande säsongen på Malmö stadsteater innehåller två urpremiärer, nyskriven europeisk dramatik – och klassiker i experimentell form.

ANNONS

På grund av coronakrisen har den publika verksamheten på Malmö stadsteater varit stängd sedan i mars, men under torsdagsförmiddagen presenterades den kommande repertoaren på teaterns hemsida.

Bland utbudet finns såväl klassiker som nyskriven dramatik – däribland urpremiären av "Sidonie & Nathalie", som är en dramatisering av Sigrid Combüchens Augustpris-nominerade roman om två kvinnors flykt under andra världskriget. Pjäsen har premiär den 12 september på Intiman – den mindre av teaterns scener.

Fransk klassiker

Den 19 september är det dags för säsongens andra premiär, då Edmond Rostands "Cyrano de Bergerac" sätts upp på huvudscenen Hipp, mitt i centrala Malmö. Uppsättningen av den franska klassikern om den stornäste Cyranos olyckliga kärlek till Roxane innehåller nykomponerad livemusik och storslagna kostymer, utlovar Malmö stadsteater.

ANNONS

Den 25 september är det dags för ytterligare en urpremiär, när "Halva månen" av den tyske samtidsdramatikern Roland Schimmelpfennig sätts upp på Intiman. Schimmelpfennig har skrivit pjäsen, som beskrivs som "en kärleksberättelse för vår tid", direkt för teaterns ensemble och står även för regin.

Experimentell Ibsen

Övrigt som erbjuds i höstrepertoaren är bland annat "Borkman" av Henrik Ibsen i regi av den tyske regissören Stefan Pucher, som är känd för sina experimentella uppsättningar av klassiker, Tracy Letts Pulitzerbelönade "En familj" och feel-good komedin "Bröllopstårtan" av Bekah Brunstetter.

Den kommande säsongen på Malmö stadsteater innehåller också ytterligare en klassiker – Molières "Tartuffe", som har premiär på Hipp den 8 maj 2021.

Anna Grönberg/TT

ANNONS