Lasse Kronér. Arkivbild.
Lasse Kronér. Arkivbild.

Lasse Kronér leder sport-frågesport i SVT

Olympiska guldmedaljörer, världsmästare och andra stora svenska sportprofiler. De är deltagarna i SVT:s nya frågesportprogram "Bara sport", som leds av Lasse Kronér i vinter.

ANNONS
|

Det blir totalt fem sportspäckade program som har beräknad premiär i december i år. Lasse Kronér började skissa på programidén för fyra, fem år sedan, SVT nappade och nu är han och deltagarna precis färdiga med inspelningarna.

- Det bygger på allt fantastiskt arkivmaterial som finns i SVT:s arkiv, på all bra sport och på alla fantastiska idrottspersoner vi har i detta lilla land, säger Kronér.

"Extremt sportintresserad"

Kronér, som också leder "Doobidoo" och "Smartare än en femteklassare" i SVT, beskriver sig själv som "extremt sportintresserad".

ANNONS

- Men jag tror mig kunna leda detta på ett sätt som gör att man kan hänga med. Programmet är en kärleksfull klutt sport för dem som gillar sport, men jag tror även att de som inte gillar sport kommer förstå varför man tycker om sport när de ser det, säger han.

Tvamannalag

De tävlande lagen är: Stefan Holm (friidrottare) och Emma Johansson (cyklist) möter Peja Lindholm (curlingspelare) och Anette Norberg (curlingspelare).

Torgny Mogren (längdskidåkare) och Lisa Nordén (triatlet) möter Magnus Wislander (handbollsspelare) och Erica Johansson (friidrottare).

Kennet Andersson (fotbollsspelare) och Helen Alfredsson (golfspelare) möter Christian Olsson (friidrottare) och Marie-Helene Östlund (längdskidåkare).

Susanne Gunnarsson (kanotist) och Jörgen Persson (bordtennisspelare) möter Helena Ekholm (skidskytt) och Kim Martin (ishockeymålvakt).

Mikaela Laurén (boxare) och Anders Eriksson (enduroförare) möter Agneta Andersson (kanotist) och Bernt Johansson (cyklist).

TT
ANNONS