Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lasse Kronér bryter tystnaden

Efter besked om att förundersökningen mot honom läggs ner tar Lasse Kronér bladet från munnen efter flera månaders isolering.
– Det har varit den tuffaste tiden i mitt liv.

Lasse Kronér låter lättad men matt när GP når honom direkt efter beskedet om att Åklagarmyndigheten lägger ned utredningen om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning samt sexuellt ofredande.

– De senaste månaderna har varit den värsta tiden i mitt liv. Jag har inte gått utanför dörren och vissa dagar har jag bara legat under sängen och skakat, säger Lasse Kronér.

LÄS OCKSÅ: Utredningen mot Lasse Kronér läggs ner

Själv har Lasse Kronér hela tiden varit övertygad om att utredningen skulle läggas ned, men beskedet har dröjt.

– Jag förstår att åklagaren har haft mycket annat att göra, men det är svårt för mig att jubla idag. Jag är oerhört besviken på hur media har hanterat de här och tycker att de bör fundera över hur de jobbar. Det har varit oerhört plågsamt att synas på samma löpsedlar som Harvey Weinstein och våldtäktsmän.

Kronér beskriver hur han isolerat sig i hemmet och inte ens velat gå ut och handla.

– Jag är van att kunna gå ut på stan och prata med folk, se människor i ögonen. Det har varit otroligt tufft att inte ha det i mitt liv.

Lasse Kronér har haft kontakt med ett fåtal människor och inte kunnat arbeta.

– Jag är en aktiv människa och gillar att jobba mycket. Nu har jag inte haft ett enda uppdrag sedan den där fredagen för tre månader sedan när detta drog igång, säger Kronér som berömmer hur hans uppdragsgivare SVT hanterat situationen.

– De har varit fantastiska ända sedan de först tog tag i upprinnelsen till detta för flera år sedan. Jag kunde ju aldrig tro att det skulle ta en sådan här vändning långt senare. Nu ska vi ha ett möte om några dagar kring framtiden. Det känns bra.

Hur ser du annars på framtiden?

– Det är mycket som ska ordnas upp. Men först ska jag gå på hockey och kolla Frölunda.