BORGVIK 20180624Sommarintervjun. Oscar Magnusson, ägare till konsthallen Sliperiet i Värmländska Borgvik, tar över efter pappa Sven-Erik som sångare i Sven-Ingvars. Foto: Linn Malmén / TT / kod 11320
BORGVIK 20180624Sommarintervjun. Oscar Magnusson, ägare till konsthallen Sliperiet i Värmländska Borgvik, tar över efter pappa Sven-Erik som sångare i Sven-Ingvars. Foto: Linn Malmén / TT / kod 11320 Bild: Linn Malmén/TT

"Länge leve Sven-Ingvars!" till Hamburgsund

Boka in lördagen den 3 augusti. Då kommer Sven-Ingvars tillbaka till Scen på Bônn i Hamburgsund.

ANNONS

Den 22 mars 2017 gick Sven-Ingvars frontfigur Sven-Erik Magnusson bort. Han var utan tvekan en av vår tids största musikprofiler och artister. Men genom en enorm låtskatt som Sven-Ingvars levererat i 60 år lever han vidare.

Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson tar därför plats bakom mikrofonen med turnén "Länge leve Sven-Ingvars!" som återigen spelar på Scen på Bônn i Hamburgsund.

LÄS MER: Länge leve Sven-Ingvars i Bohuslän i sommar

Arkivbild: 2009. Sven-Erik Magnusson med sonen Oscar Magnusson på Trägårn i Göteborg.
Arkivbild: 2009. Sven-Erik Magnusson med sonen Oscar Magnusson på Trägårn i Göteborg. Bild: Lisa Thanner

– Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det och samtidigt få säga ett slag "tack för allt pappa". Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden, säger Oscar Magnusson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Fakta: Sven-Ingvars

Består av: Oscar Magnusson, Klas Anderhell, Stefan Deland, Staffan Ernestam och Olle Nyberg.

ANNONS