Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
KAPTEN KULING. Joakim Samuelsson spelar årets Kapten Kuling

Kulturfestivalen lockar både gamla och unga

Varje måndag under kommande fyra veckor hålls Kulturfestivalen vid Fiskaretorpet. Trädgården fylls av en nyfiken publik som kommer för att se teater och delta i festivalens olika aktiviteter.

Det kryllar av folk vid Fiskaretorpet. Kulturfestivalen går av stapeln får andra måndagen i rad. I väntan på teaterföreställningen med Kapten Kuling sitter besökarna och fikar eller strosar runt och deltar i områdets aktiviteter.

– Vi har fått bra respons, förra måndagen var det över 400 besökare på plats, säger Anders Nötveidt, en av organisatörerna.

Det finns mycket aktiviteter för barnen. Ut från en av gårdens stugor springer William Falk. Han har precis fått ett skelett målat i sitt ansikte.

– Det är jättekul, jag gillar skelett och monster, menar han och berättar att alla barn kan få göra en ansiktsmålning inne i stugan.

I en annan stuga ställer Fraidoon Temoree från Afghanistan ut foton som föreställer hans flykt till Sverige.

– Det var väldigt tufft men jag var tvungen att skaffa mig ett bättre liv. Jag gick nästan hela vägen till Sverige, det fanns inte möjlighet till annat, berättar han.

Strömstadsbon Åsa Ronson ställer också ut under kulturfestivalen. Hennes utställning innehåller foton från Indien, dit hon ofta åker och volontärarbetar och där hon även har startat upp ett dagis.

Kulturfestivalen bjuder på lite av varje och både gamla och unga är på plats. Bandet Grabbarna Granit håller igång besökarna med jazzig musik innan Kapten Kuling går på scen. Kapten Kuling spelas i år av skådespelaren Joakim Samuelsson. Han går in för sin roll och spelar med inlevelse. Publiken skrattar.

– Det har gått riktigt bra, konstaterar han när han svettig går av scenen.

Anders Nötveidt är inte bara organisatör för Kulturfestivalen utan även manusförfattare, han avslöjar att han redan har börjat fundera över nästa års föreställning.

– Jag har skrivit 14 sidor och en låt, det kommer att handla om Kapten Blodtand, avslöjar Anders Nötveidt och ler.